Hammarby IF Fotboll

”Har nästan två lag som kan vinna SM-guld”

Av: 

Anton Johansson

FOTBOLL

Utbredd coronasmitta och ett SM-guld som redan är bärgat.

Men Stefan Billborn förväntar sig ingen lätt uppgift för sitt Europajagande Hammarby mot Malmö FF på söndag.

– De är normalt en procent bättre än oss så kommer vi inte upp i nivå blir det tufft, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn.

Tre matcher kvar och fyra poäng upp till Häcken på Europaplats.

För Hammarby är seger ett måste mot Malmö FF på söndag för att fortfarande ha chans på Europaspel kommande säsong.

– Det är jag övertygad om. Annars får vi det svårt, säger Stefan Billborn.

Men frågan är vad det är för Malmö man får möta. SM-guldet är säkrat och MFF har utbredd coronasmitta i truppen.

– Jag hörde att de var 16 från A-truppen på träning i dag. Så jag tror att vi kommer att möta ett bra lag och vi måste upp i nivå för att vinna. De är normalt en procent bättre än oss så kommer vi inte upp i nivå blir det tufft, säger han.

”De kanske inte pallar”

MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson sa på en pressträff att han inte vet exakt vilka som är tillgängliga ännu. Även om han konstaterar att "det blir ett bra lag" som åker till Stockholm.

– Vi måste verkligen gå för att vinna och få dem att maxa för att slå oss. Kommer vi bara upp i 90 procent kommer det inte räcka, men om vi kan trycka upp oss till hundra och verkligen vilja och pumpa över 90 minuter så kanske de inte pallar och har huvudet någon annanstans. Men jag tror inte att de kommer att vika ner sig och lägga ner verksamheten, säger Billborn.

Hammarbys tränare tror med andra ord inte att Malmös SM-guld gör att de bara kommer att ställa ut skorna på planen.

– Det tror jag inte. Vi måste upp i nivå och dra nytta av den eventuella fördelen att de har vunnit guld. Men man kan också tänka sig att de har spelare som inte har spelat så mycket och vill bevisa något. De har ju nästan två elvor som kan vinna SM-guld på pappret. Det är Sveriges bästa lag, så det blir ingen lätt resa, säger han.

Nyckelduo tillbaka

I Hammarby är två nyckelspelare tillbaka. Paulinho har inte spelat allsvenskt sedan 13 september då han ådrog sig en muskelbristning i baksida lår mot Lech Poznan tre dagar senare. Han hoppade in i cupen mot Gute förra veckan men är inte redo för 90 minuter mot Malmö.

Däremot är Alexander Kacaniklic, som var sjuk mot Varberg, redo för en hel match.

– Det tror jag definitivt. Med Paulinho är det nog dumt av oss att spela honom en hel match även om han kan klara av det. Så det tror jag inte, men Alex tror jag kommer att kunna spela en hel match, säger Billborn.

Mohanad Jeahze är avstängd efter sitt röda kort mot Varberg. Darijan Bojanic har opererats för en knäskada och är fortsatt inte tillgänglig.

Publisert:

LÄS VIDARE

Bajens nya vapen mot Malmö FF

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hammarby IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Malmö FF

Stefan Billborn

Paulinho

Alexander Kacaniklic