BETYG: Så bra var Sverige mot Island

REYJKAVIK. Sverige tappade ledning och poäng borta mot Island.

Sportbladet, som var på plats i Reyjkavik, har satt betyg på de svenska spelarnas insatser.

21. Zecira Musovic Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Hade problem i luftrummet flera gånger då hon blev för passiv vid Islands fysiska spel. Som vid målet som tveksamt dömdes bort, men även vid kvitteringen där hon kunde gjort sig större vid avslutet. Långt ute och undanröjde ett viktigt friläge i andra.


13. Amanda Ilestedt Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Valdes igen framför Jessica Samuelsson och hanterade sin kant bra defensivt, även om hon inte riktigt hängde med kvicka Jónsdóttirs steg.

3. Linda Sembrant Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Spelade fysiskt och tog duellerna i både eget och offensivt straffområde. Fina crossbollar i uppspelsfas som vände spelet. Positionssäker vid inläggen, men stressad på slutet.

6. Magdalena Eriksson Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Given som mittback nu. Håller ihop sitt lag, värderar när hon ska kliva eller falla. Vass i offensivt straffområde vid fasta men även hon stressad i andra när Island forcerade.

2. Jonna Andersson Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Svårt defensivt mot Islands två skickliga 19-åringar Vilhjálmsdóttir och Jónsdottir. Fin i kombinationsspelet med Lina Hurtig.


14. Natahlie Björn (78) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Stark i duellspelet och höll sig framme och vann andrabollar. Ett par skott. Stark insats från Björn som spelar klokt och stabilt.

9. Kosovare Asllani Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Länken till Sveriges offensiv. Spelar med det mod på små ytor som Gerhardsson vill se. Trivs och glänser i sin fria roll, trots att hon är matchotränad. Mattades dock.

17. Caroline Seger Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Fortsatt klok i värderingarna, men får svårt när tempot dras upp Tappade boll i vissa farliga lägen och satte en del passningar till rättvända motståndare.


10. Sofia Jakobsson (89) Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Kom inte lika ofta i djupled som vi är vana vid, men klurig i sin inspel. Som på andra chansen före Anvegårds mål. Jobbade fram flera hörnor.

19. Anna Anvegård (78) Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Formen håller i sig för Anvegård, som tagit chansen i Blackstenius skadefrånvaro. Läcker aktion med mottagning, vändning och mål. Rörlig och stark i targetspelet, hade chans att avgöra och något slarv i andra. Bäst i Sverige och kanske ändå värd den där fyran som fanns där fram till mitten av andra...

8. Lina Hurtig Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus

Ett ödesdigert misstag vid isländskt inkast gav läge för kvittering. Ett riktigt felbeslut av Lina som annars var rapp i steget, stark i duellerna. Hittade kombinationer med Andersson. Påpassligt skott, men försvann i offensiven. Tufft betyg, men misstaget kostar.


Avbytare:

Mimmi Larsson (78), Julia Zigiotii Olme (78), Olivia Schough (89) spelade för kort tid för att betygsättas.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN