Pickford slipper straff för våldsamma kapningen

Jordan Pickford kapade våldsamt Virgil van Dijk under lördagens match.

Liverpools mittback blir borta från spel i flera månader.

Men Evertons målvakt kommer inte straffas i efterhand.

Det var tidigt i matchen mellan Everton och Liverpool som Virgil van Dijk fick lämna planen skadad. Evertonmålvakten Jordan Pickford kom ut sent och kapade van Dijk, utan att vara i närheten av någon boll. På grund av en hårfin offside, som hittades efter VAR-granskning, kom engelsmannen undan med enbart en tillsägelse.

Efteråt blev det stora diskussioner kring att Pickford borde straffas för handlingen i efterhand, då den bedömdes väldigt grov. Men så kommer det inte bli.

Inga påföljder

Situationen granskades i VAR-rummet under matchen och de valde att inte dela ut någon bestraffning. Enligt reglerna kring videogranskning kan inte en granskad situation bestraffas i efterhand. Därför kommer det inte bli några påföljder för Pickford.

Liverpool har senare bekräftat att van Dijk har skadat korsbandet. Han kommer nu opereras och blir borta från spel i flera månader.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.