Tottenham besegrade Real Madrid

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

Tottenham hade aldrig vunnit mot Real Madrid.
Men på Wembley kom första segern efter Dele Allis, 21, show.
– Det var en fantastisk insats av oss, säger han efter avancemanget i Champions League.

Tottenham och Real Madrid spelade 1-1 senast på Santiago Bernabeu efter att Hugo Lloris storspelat. Real har sedan dess haft det tungt och åkte i helgen på förlust mot nykomlingen Girona.

På Wembley blev det ännu värre.

Tottenham, som fick tillbaka Harry Kane efter skada, tog ledningen i den 27:e minuten.

Dele Alli satte 1-0 efter att ha blivit fint framspelad av Kieran Trippier. Ytterbacken såg dock ut att vara i offside när han slog passningen.

– Jag tror faktiskt att han är offside där. Det ser misstänkt ut, säger Visats expert Glenn Strömberg.

Ronaldo reducerade

Real skapade flera chanser att kvittera efter målet, men det stod 1-0 i paus. Tio minuter efter vilan kom i stället tvåan. Alli gjorde sitt andra mål i matchen och Tottenham kopplade ett jättegrepp.

Foto: PAUL CHILDS
Dele Alli.

När Christian Eriksen sedan gjorde 3-0 exploderade Wembley. Cristiano Ronaldo reducerade med tio minuter kvar, men det räckte inte för mästarna.

– Det var en fantastisk insats av oss. Vi visste att om vi höll oss till matchplanen och höll tätt bakåt så skulle vi få chanser, säger Alli i Viasat.

Tottenham, som aldrig tidigare hade vunnit mot Real Madrid, är nu klart för avancemang i Champions League. Samtidigt kopplar Spurs ett jättegrepp om förstaplatsen i gruppen och kan i så fall slippa motståndare som Barcelona, PSG och Manchester City.

– Jag är glad över de två målen, men framför allt att vi vann, säger Ali.

”Slits sönder”

Realtränaren Zinedine Zidane får svidande kritik efter förlusten. Mirror-krönikören John Cross skriver att förlusten kan leda till att ikonens framtid i klubben blir kraftigt ifrågasatt.

”Efter matchen stod Zidane helt själv vid sidlinjen, förnedrad och slagen. En av Real Madrids allra störste – en av deras stora ikoner – såg sitt rykte slitas sönder”, skriver Cross.

Zidane själv känner ingen oro.

– Jag är inte orolig och jag kommer aldrig att bli det. Vi hade chanser att kvittera, men vi hittade inte målet, säger han och fortsätter:

– I dag förlorade vi mot ett bättre lag.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Englands fem tunga år i Champions league 00:33