”Zlatans comeback kan förstöra Lukaku”

Uppgifter: Zlatan tränar för fullt igen

avMartin Tolén

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic närmar sig en comeback i Manchester United-tröjan.

Till Romelu Lukakus stora missnöje?

– Då skulle Lukaku krypa in i sitt skal igen, tror Sky Sports-experten Paul Merson.

Zlatan Ibrahimovic, 36, närmar sig en comeback.

Enligt brittiska The Sun tränade svensken för fullt förra veckan och kan vara på väg mot en comeback redan efter landslagsuppehållet.

– De senaste åren, när jag tänkt på hur många år jag har kvar, har jag tvekat. Men skadan gjorde det enkelt för mig. Jag hade ett mål och det var att komma tillbaka och spela. Jag kommer att sluta precis så som jag började. Jag tänker inte kliva ut haltandes, sa svensken i en intervju med Sky Sports för en dryg vecka sedan.

”Intressant när fansen vädjar”

Men det är inte bara positiva ord som sprids om Zlatans comeback.

Sky Sports-experten Paul Merson menar att 36-åringens återkomst kan förstöra Romelu Lukaku.

– Om Zlatan är tillbaka betyder det att Lukaku inte längre är omöjlig att ersätta. Det blir intressant när fansen vädjar efter Ibrahimovic vilket skulle sätta press på Mourinho och då skulle Lukaku krypa in i sitt skal igen, säger Merson i Sky Sports ”The Debate Show”.

Stoppades från att lägga straff

José Mourinho har vid upprepade tillfällen sagt att Lukaku är ”omöjlig att ersätta utan alternativ” och stoppade belgaren – som gjort tio mål på 15 matcher – från att lägga en straff mot Benfica i veckan (seger 2–0) för att ”skydda honom”.

– Lukaku är en spelare som behöver förtroende – du måste lägga armen runt honom. Du vill inte behöva jaga igång honom – det är därför Mourinho säger att han är omöjligt att ersätta, säger Merson.

Manchester Uniteds nästa ligamatch spelas borta mot Chelsea på söndag.

Zlatan år för år – 2002–2017 00:32
ARTIKELN HANDLAR OM