Tittarrekord för ÖFK – över 600 000 såg matchen

avJacob Larsson

FOTBOLL

Östersunds FK är minst sagt heta.

Trots förlusten mot Athletic Bilbao – lagets första i Europa Leauge – blev det tittarrekord.

Över 600 000 personer såg drabbningen.

Östersunds framgångar i Europa har gjort att intresset för jämtarna ökat rekordartat den senaste tiden.

Fram till gårdagens match mot den spanska storklubben Athletic Bilbao hade laget ännu inte förlorat i Europa League – och i tur och ordning slagit ut lag som Galatasaray och grekiska PAOK.

655 000 högsta noteringen

Och det har inte undgått den svenska fotbollspubliken vad ÖFK har uträttat. I går var det nämligen över 600 000 personer som såg 1–0-förlusten nere i Baskien – en notering som betyder nytt tittarrekord för en gruppspelsmatch i Europa Leauge.

– Östersunds FK håller definitivt på att bli folkkärt, och intresset för klubbens makalösa resa i Europa ökar för varje match, säger Discovery Networks sportchef Emir Osmanbegovic i ett pressmeddelande.

Den högsta noteringen under matchen innefattade en tittarskara på hela 655 000 tittare.

Kan säkra Europaavancemang vid seger mot Zorya

Den jämtländska klubben har gjort en raketresa genom seriesystemet och spelade så sent som 2012 i norrettan. Med en match kvar av årets allsvenska ligger man fyra, och behöver en vinst mot Jönköpings Södra i seriens sista omgång samtidigt som Djurgården tappar poäng mot Kalmar för att ha en chans att upprepa årets Europasuccé.

Östersund toppar sin grupp i Europa League på sju poäng med två matcher kvar och har avancemanget i egna händer. Härnäst möter man ukrainska Zorya Luhansk hemma på Jämtkraft Arena och kan vid seger säkra en plats i turneringens sextondelsfinaler.

Foto: TT
ARTIKELN HANDLAR OM