Bråket på bänken: ’Ingen kontrovers’

Foto: SKY SPORTS
De Rossis utspel på bänken.

avMartin Tolén

FOTBOLL

Daniele De Rossi rasade när han skulle värma upp och pekade i stället på Lorenzo Insigne.

Nu ger den sistnämnde sin syn på förbundskaptenen Gian Piero Venturas val.

– Det fanns ingen kontrovers, säger Insigne.

Foto: Frank Augstein / TT / NTB Scanpix
Insigne.

Italiens VM-kval slutade i ett fiasko.

”Gli Azzurri” missar sitt första världsmästerskap sedan 1958 efter sammanlagt 0–1 mot Sverige och i går fick förbundskaptenen Gian Piero Ventura sparken.

Men landslaget skakades även av interna stridigheter under playoff-dramat med Sverige. I returen på San Siro hamnade mittfältsstjärnan Daniele De Rossi i ordbråk med italienska ledare när han blev tillsagd att värma upp.

”Vad fan ska jag in och göra? Vi behöver vinna, inte spela oavgjort”, sa De Rossi och fortsatte senare till italienska medier:

– Det var inte upp till mig om det var en taktisk fråga. Jag är ledsen om jag har förödmjukat någon. Jag tänkte bara att det kanske var bättre att Lorenzo Insigne byttes in i stället.

”Vill tacka för gesten”

Nu ger även Insigne sin syn på händelserna på bänken.

Napolianfallaren, som varit i strålande form under säsongsinledningen, gjorde totalt bara 15 minuter över två playoff-möten.

– Jag har vetat om reglerna i landslaget från dag ett. Det är inte viktigt vem som spelar och alla beslut ska respekteras. Jag skulle ha sagt likadant om jag så spelade en minut, säger Insigne till italienska Il Mattino enligt Football-Italia.

Och enligt honom själv fanns det ingen dispyt mellan honom och De Rossi gentemot Ventura.

– Han gjorde andra val som han trodde var rätt spelare att ta oss till VM. Det fanns ingen kontrovers, den här tröjan är en symbol som jag vill bära länge. Jag vill dock tacka Daniele De Rossi för den fantastiska gesten. Det är en sann ledare som vill hjälpa laget och jag hade varit stolt om jag fått spela.

VM-lottningen – här är fyra olika scenarion för Sverige 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM