Mellbergs glädjebesked: Beviljad dispens

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N
FOTBOLL

Olof Mellberg ledde Brommapojkarna till allsvenskt spel 2018.

Nu står det klart att Mellberg har fått sin tränardispens beviljad.

SvFF meddelar att BP uppfyller elitlicenskraven.

Olof Mellberg kommer påbörja en så kallad CBA Elit-utbildning för att bli licensierad svensk elittränare. Detta för att få leda ett allsvenskt lag måste han också påbörja nästa steg, det som kallas Pro. Steg ett blir han klar med i maj 2018, så att ha licensen på plats till den allsvenskan premiären är otänkbart.

Efter att Brommapojkarna hade avancerat från Superettan lämnade Olof Mellberg därför ett drastiskt besked.

Inlett diskussioner

Skulle han inte få tränardispensdispens av förbundet skulle han inte kunna leda laget kommande säsong.

Nu är det problemet ur världen. SvFF meddelade under måndagen att: Samtliga klubbar i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan har också uppfyllt de övriga elitlicenskraven, som avser huvudtränare, säkerhetsansvarig, säkerhetsorganisation och medicinsk undersökning, där elitlicenskravet avseende huvudtränare för IF Brommapojkarna har ansetts uppfyllt med hänvisning till särskilda skäl.”

Det innebär att Olof Mellberg nu kan leda Brommapojkarna om parterna kommer överens om en förlängning. Mellbergs kontrakt gick nämligen ut efter säsongen, men diskuterar en fortsättning.

– Vi har fått en möjlighet att göra det via det här meddelandet i dag och vi för just nu diskussioner med Olof, säger BP:s klubbdirektör Henrik Nilsson till Fotbollskanalen.

ARTIKELN HANDLAR OM