Krismöte på planen – mötte fansen efteråt

ÖREBRO. Utspelade och avgångskrav på Jörgen Lennartsson.

Då höll Tobias Hysén ett krissamtal med IFK Göteborg-supportrarna efteråt.

– De ville ha utlopp för sina känslor, säger Hysén.

IFK Göteborgs första 45 minuter i det allsvenska mötet med Örebro utvecklade sig till en enda lång mardröm.

Örebro gick från 0–0 till 4–0 inom loppet av 26 minuter – ett mål av Nordin Gerzic samt ett hattrick av Nahir Besara.

Blåvitt-spelarna höll ett krismöte på planen efter 3–0-målet och under matchen skanderade de tillresta supportrarna vid upprepade tillfällen ”avgå Jörgen”.

– Det är logiskt när man ligger under med 4–0 och man är tränare för Blåvitt. Det får man leva med om man är fotbollstränare, säger Jörgen Lennartsson på presskonferensen efteråt.

Hur ser du på din framtid?

– Vi har träning i morgon.

Känner du att du sitter säkert?

– Det ska du inte fråga mig. Men så här är det i fotboll och i stora klubbar. Blåser det så blåser det rejält, det är ingen nyhet på det sättet.

Höll samtal med fansen

Efter Blåvittfansens frustration höll ett par spelare – bland annat Mattias Bjärsmyr och Tobias Hysén – längre krissamtal med supportrarna inne på planen.

– Jag var den ende som var kvar och märkte att en hel del hade dröjt sig kvar och som ville snacka lite då kände jag att det kanske var läge. De fick säga vad de tyckte. Det är bättre att den största frustrationen, ilskan och uppgivenheten tas där och att det fanns någon som lyssnar. Man kan inte göra det efter varje match, men i dag var det läge att ha en dialog, säger Hysén.

Vad sades mellan er?

– Nej, men de undrar vad som händer och jag försöker på en kort stund analysera. Men först och främst handlade det om att de skulle få prata. Många har saker de vill säga, men känner att det inte finns någon som lyssnar. De ville ha utlopp för sin frustration och sina känslor. De åker runt halva Sverige och så ser det ut så här.

Hysén: Förtroende för Lennartsson

Men trots avgångskraven mot Lennartsson känner Hysén förtroende för sin tränare.

– Ja, jag tycker det. Det hade varit skillnad om vi hade spelat exakt som han sa, följde hans matchplan och ändå blivit överkörda, då är det en helt annan sak. Då är det matchplanen som är fel. Men nu gick vi ifrån vår matchplan efter tio minuter.

Hur påverkar fansens åsikter er spelare?

– Det påverkar inte oss alls. Det är fansens inställning till det hela och jag har varit på den sidan, jag förstår hur det blir och hur det kommer att bli efter en sådan här match. Men efter en sådan här match kan vi inte titta åt något annat håll än oss ute på planen för vi gör inte det vi ska.

Mötet slutade till slut 4–2 efter reduceringar från David Boo Wiklander och Emil Salomonsson. Lagen möts igen redan kommande söndag.

Resultatservice
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.