Uniteds nya succéduo: ”Fantastiskt”

FOTBOLL

Ett nytt radarpar är fött för United?

I det första Manchester-derbyt utanför Manchester fick nyförvärvet Romelu Lukaku för första gången starta tillsammans med Marcus Rashford.

Det slutade med 2–0-seger över City och var sitt klassmål av anfallsduon.

– Jag kunde inte vara gladare över vad han gör och jag kunde inte vara gladare över att vi köpte honom innan försäsongen. Det är fantastiskt för honom, sa José Mourinho efter Lukakus andra mål på lika många matcher.

Foto: David J. Phillip / TT / NTB Scanpix

Manchester-derbyt i Houston Texas blev den första riktiga prövningen för United som vunnit de första två matcherna i International Champions Cup på USA-turnén.

Victor Nilsson Lindelöf fick än en gång chansen från start liksom jättevärvningen Romelu Lukaku som testades tillsammans med Marcus Rashford på topp.

Och redan nu verkar den förre Everton-stjärnan visa att han är värd de 800 miljoner kronor som United fick hosta upp för att värva honom.

För andra matchen i rad nätade belgaren. I minut 37 rundade Lukaku City-debutanten Ederson och satte 1–0 från en till synes nästan omöjlig vinkel. Men Rashford lät sig inte överskuggas av den nye anfallspartnern. Två minuter senare satte han 2–0 med ett vackert avslut.

”VNL ut i paus”

Victor Nilsson Lindelöf byttes ut i paus där båda lagen gjorde stora förändringar.

I City fick förutom nye målvakten Ederson även Kyle Walker göra debut för klubben. Men det blev ingen solskenshistoria för Pep Guardiolas mannar som åkte på första förlusten för säsongen mot ärkerivalen United.

– City är ett bättre lag än MLS-lagen vi tidigare mött, de kräver mycket intensitet och kvalitet från oss. Det var en bra träningssession, säger Mourinho.

”Fantastiskt”

Sedan tokhyllar han Romelu Lukaku:

– Han ger oss mycket, inte bara fart och mål. Han är en lagspelare som håller i bollen, väntar in sina lagspelare och ger oss möjligheten att behålla boll på offensiv planhalva. Folk letar bara efter mål, men jag tittar på andra saker. Jag kunde inte vara gladare över vad han gör och jag kunde inte vara gladare över att vi köpte honom innan försäsongen, för de här minuterna är viktiga. Det är fantastiskt för honom, säger han.

Fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay

ARTIKELN HANDLAR OM