Bråk inför premiären: ”Eldade upp flaggan”

FOTBOLL

I kväll spelar Sverige EM-premiär mot England.

Men redan under natten drabbade svenska och polska supportrar samman i Kielce.

– Svenskarna ryckte någon polsk flagga och satte eld på den, förbundets säkerhetschef Martin Fredman till Fotbollskanalen.

Svenska och polska fansen ska ha rykt ihop på stan.

U21-EM i Polen inleds i kväll med matcherna Sverige–England och Polen–Slovakien.

Men redan under natten till fredagen drabbade svenska och polska supportrar samman i ett stökigt bråk i Kielce, enligt Fotbollskanalen.

– Det var polacker som helt enkelt retade upp sig på hur svenskarna betedde sig. Vi har en hyfsad bild av vad som hänt och den är inte jättebra. Vi hoppas att det var en engångsföreteelse, säger förbundets säkerhetschef Martin Fredman till sajten.

”Kastades bord och stolar”

Bråket ska ägt rum på en restaurang där föremål kastades mellan de båda supportergrupperingarna. Situationen var så pass hätsk att polis kallades till platsen.

– Jag har uppfattat det som att det var upprepade verbala ramsor och ett beteende från svenskarna som triggade polackerna som gick förbi. Man ryckte någon polsk flagga och satte eld på den. Det var bord och stolar som hade kastats fram och tillbaka, säger Martin Fredman.

”Hoppa och stampa på flaggan”

Camp Swedens ordförande Lena Hunt finns också på plats i Kielce, men delar dock inte bilden som svenska fotbollförbudnet vittnar om.

– Vad jag fattade det som så var det polska supportrar som hade startat alltihop. Tagit den svenska flaggan och börjat hoppa och stampa. Då hade svenskarna tagit den polska flaggan. Ja, polisen var där men det var mest de polska grabbarna som de fått iväg, säger hon.

Inga personer skadades i tumultet och ingen har heller gripits.

Sverige-England 18.00 – direkt i Kanal 5.