Asllani: ”Kanske får bli en liten Pirlo”

“Kosses” ilska efter uttåget 00:56
FOTBOLL

ARNHEM. Hon är lika förbannad i dag som hon var igår.

Kosovare Asllani, 28, ska fundera på framtiden - samtidigt som hon öppnar för en ny roll.

– Jag kanske får skolas om och bli defensiv mittfältare. En liten Pirlo, med tacklingar. En Gattusa, säger Asllani.

Foto: Anna Tärnhuvud

Sverige åkte ur EM efter 0-2 i kvartsfinalen mot Holland. Efteråt var Kosovare Asllani riktigt arg på domaren Bibiana Steinhaus.

– Jag är mest förbannad och besviken just nu. Dels för att vi har chanser men inte sätter dem, dels på domarnivån. Jag tycker den är katastrofal i dag, sa hon efter nederlaget.

Vid dagens pressträff var hon mer samlad, men 28-åringen var fortfarande arg.

– Tom, förbannad och ledsen. Det är de tre orden som summerar allting. Sjukt tråkigt, jävligt tråkigt, säger Asllani.

– Det känns som man får lura hjärnan. Man är lite i förnekelse, som att man inte har åkt ut. Det var ett tag sedan så förbannad som jag var igår, jag var riktigt förbannad. Jag känner lite samma i dag, men lite mer tomhet. Jag tror inte vi fattar att vi åkt ut.

Vad är du arg på?

– Förbannad att vi inte kom upp i nivå. Förbannad på att vi inte får något med oss. Förbannad att domaren inte håller för trycket. Förbannad att vi inte sätter våra chanser när vi har dem. Vi vinner och förlorar som lag, så med tanke på gårdagens match får vi analysera vad som gick fel. Det är stor besvikelse och tomhet.

Vad säger du om ditt eget mästerskap?

– Defensivt har jag definitivt gjort allting. Mot Ryssland fick jag ut mer offensivt. Det är en matchbild där vi äger mer boll och jag får komma rättvänd flera gånger. I de andra matcherna har det varit mer fokus på defensiven. Vi är ett lag och jag är där jag blir tillsagd att spela och gör det laget behöver. Jag känner att jag har gjort det bra.

Strax före EM kom det uppgifter om att 28-åringen kommer att lämna Manchester City i sommar. Hon vill inte kommentera uppgifterna, men berättar att hon snarast behöver ta ett beslut om framtiden.

– Det var inte planerat att vi skulle åka ut, nu ska jag hem till Sverige. Blir en dag i alla fall. Jag har har inte velat lägga tid på det. Det är klart att det kan hända mycket nu den kommande veckan på grund av transferfönstret, jag måste bestämma mig snart.

Innan Asllani lämnar EM öppnar hon för en annan roll i framtiden.

– Nu kanske man får skolas om och bli en defensiv mittfältare. Min nya roll blir kanske en liten Pirlo, med tacklingar, haha. En Gattuso, eller en Gattusa, säger hon med glimten i ögat.