”Stor kris – har nog slitit sitt hår”

avFredrik Jönsson

Foto: Jimmy Wixtrom
Stéphanie Öhrström nobbade Sundhage

ARNHEM. Fem målvakter på fem matcher.

Italienproffset Stéphanie Öhrström betonar målvaktskris och förväntar sig en svensk vinst.

– Antonio Cabrini har nog slitit sitt hår, säger 30-åringen.

I kväll avslutar Sverige EM-gruppspelet med att möta Italien, som är svåranalyserat. På grund av skador och avstängningar kommer det att bli en del byten i startelvan.

En position som har skiftats många gånger på slutet är målvaktsposten. Italien har spelat med fem olika målvakter i de fem senaste matcherna.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
Italien förlorade mot Tyskland

– Det är stor kris på den positionen. I EM är målvakten en viktig position och kan helt klart göra skillnad. (Laura) Giuliani som stod mot Tyskland har varit långtidsskadad, det var ju hon stod alla kvalmatcher. Chiara Marchitelli hade inte varit kallad på över två år, så hon kändes som en nödlösning. Det är ett problem - och inte så litet heller. Man tappar rytmen med laget, säger Stéphanie Öhrström.

– Cabrini (förbundskaptenen) har nog slitit sitt hår på slutet.

Tackade nej till EM

Öhrström kunde ha varit på plats i Nederländerna. Hon blev uttagen av förbundskapten Pia Sundhage, men målvakten tackade nej på grund av kärleken.

– Vi hade varit särbo i ett år och var nygifta när jag fick samtalet. Och nu blir det en ny säsong som särbo i Florens, jag har skrivit på för ett år till med Fiorentina. Det hade varit minimal chans att jag hade fått spela i EM, det hade varit en skillnad om jag åkt dit och slagits om en plats på allvar, säger Öhrström.

”Står fast vid det”

Ångrar du ditt beslut?

– Det är klart att man kollar på tv och blir sugen på att spela. Men det har känts som rätt beslut, jag står fast vid det.

Italien saknar sin starkaste anfallare Ilaria Mauro i kväll. Förutom Mauro får de även klara sig utan Valentina Cernoia och Elisa Bartoli.

– Den elvan som spelar kommer att göra sitt bästa för att göra en bra match. Jag tror på Sverige som slutsegrare. På pappret ska det vara vinst, säger Öhrström.

ARTIKELN HANDLAR OM