Axén bröt ihop efter eldsjälens bortgång

Foto: CMORE, BILDBYRÅN
FOTBOLL

ÖREBRO. För en dryg vecka sedan avled Örebro SK:s eldsjäl Ivan Stenberg efter en tids sjukdom, 65 år gammal.

När han inför matchen mot Norrköping hyllades för sin gärning brast det för tränaren Alexander Axén.
– Jag klarade inte av det. Det blev så definitivt att han var borta, säger Axén.

Örebro besegrade Norrköping med 4–2 på Behrn Arena efter en mycket fin prestation mot tabelltvåan.

Inför matchen hyllade klubben också sin nyligen bortgångna eldsjäl Ivan Stenberg.

Hyllades av spelarna

– Han är den största profilen ÖSK har. Klart att det är sorgligt. Vi sa i ringen innan att vi skulle försöka vinna för honom, säger backen Michael Almebäck till Sportbladet.

– Jag hälsade på honom på sjukhuset innan uppehållet och hans dröm från dödsbädden var att komma på den här matchen. Skönt att vi fick vinna för honom uppe himlen, säger Almebäck.

Men det blev ingen tyst minut - eftersom Stenberg själv hade sagt sig vilja ha något mer livfullt, och det gillade ÖSK-mittfältaren Nordin Gerzic.
– Han fick den hyllningen han förtjänade. Han var positiv och sprallig. Jag tror inte han hade gillat en tyst minut utan Kubanerna gjorde det grymt. Jag tror Ivan hade uppskattat det, säger Gerzic.

Ivan Stenberg avled den 21 juni, 65 år gammal, efter en tids sjukdom.

Känslosam hyllning

Cermonin innan matchen berörde många och det blev en känslosam stund när vd:n Simon Åström höll ett hyllningstal och Örebros supporterklubb, Kubanerna, hyllade honom från ståplatsläktaren.

Mest berördes nog kanske tränaren Alexander Axén som bröt ihop.

– Jag klarade inte av det. Han hade sagt att den här matchen skulle han se om han så skulle bäras in. Då blev det så definitivt att han var borta, säger Axén på presskonferensen.
Även spelarna blev tagna av hyllningarna.
– Klart det var känslosamt innan. Det är en väldigt speciell person som har lämnat oss. Han var alltid positiv. Jag hälsade på honom en vecka innan han gick bort och då var han också väldigt positiv. En fantastisk person har lämnat oss, säger Nordin Gerzic.

ARTIKELN HANDLAR OM