Officiellt: Nilsson Lindelöf klar för Manchester United

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Victor Nilsson Lindelöf, 22, är klar för Manchester United.

Klubben meddelar på sin hemsida att man har nått en överenskommelse med svensken.

Manchester United är glada att kunna meddela att en överenskommelse med Benfica har nåtts angående en övergång för Victor Nilsson Lindelöf”, skriver klubben.

United bekräftade nyheten bara timmar efter Sportbladets avslöjande på lördagskvällen.
United bekräftade nyheten bara timmar efter Sportbladets avslöjande på lördagskvällen.

Klockan 22.00 svensk tid blev det till slut officiellt.

Manchester United bekräftar att Victor Nilsson Lindelöf kommer spela i Premier League nästa säsong.

Den engelska storklubben meddelar på lördagskvällen att man har nått en överenskommelse med portugisiska mästarna Benfica om att värva den svenske landslagsbacken, vilket Sportbladet kunde avslöja timmar innan United offentliggjorde affären.

Det som återstår innan övergången är helt klar är den medicinska undersökningen och personliga villkor.

Manchester United är glada att kunna meddela att en överenskommelse med Benfica har nåtts angående en övergång för Victor Nilsson Lindelöf, skriver klubben på sin hemsida”.

Mer detaljer att vänta

Hur många år kontraktet gäller är än så länge okänt. Enligt uppgifter till Sportbladet landar övergångssumman på 350 miljoner kronor plus prestationsbaserade bonusar på upp till ytterligare 100 miljoner kronor. Det gör spelaren till Sveriges näst dyraste någonsin efter Zlatan Ibrahimovic.

Ytterligare tillkännagivanden kommer framföras så fort transfern är färdigställd”, fortsätter meddelandet.

Enligt Sky Sports var Victor Nilsson Lindelöf en av tre mittbackar som managern José Mourinho hade på sin önskelista inför säsongen. De övriga ska vara de högt eftertraktade spelarna Michael Keane, Burnley, och Virgil van Dijk, Southampton.

Den 22-årige mittbacken har under en lång tid ryktats gå till Manchester United och uppgavs vara endast detaljer från en flytt redan under vinterns januarifönster.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Kometkarriär

Men ”VNL” blev kvar och förlängde sitt kontrakt fram till 2021 med Benfica där han har varit ordinarie i såväl ligan som i Champions League.

Bara under de två senaste åren har Victor Nilsson Lindelöfs karriär utvecklats i raketfart. Som högerback halkade han in på ett bananskal som reserv i spelartruppen som tog guld U21-EM sommaren 2015.

Sedan dess har han varit självskriven i ett Benfica som dominerat i Portugal och även tagit en ordinarie plats i det svenska A-landslaget.

Nilsson Lindelöf spelade så sent som i fredags kväll hela matchen i VM-kvalsegern mot Frankrike och väntas direkt efter nästkommande landskamp mot Norge, tisdagen den 13 juni, resa till Manchester för att slutföra övergången.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.