IFK Göteborg jagar gratis nyförvärv

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

GÖTEBORG. Fem kryss på sex hemmamatcher och mittfältsstjärnan Mads Albaek lämnar nästa vecka.

IFK Göteborg behöver förstärkning.

– Helst till den 15 juli, så att de kan gå in direkt när vårt fönster öppnar, säger Mats Gren.

Mads Albaeks sista hemmamatch för IFK Göteborg såg ut att bli en drömavslutning för dansken. Han stod för ett drömmål när han skottfintade bort två Halmstadspelare innan han sköt upp bollen i främre krysset.

– Det är många som säger att jag inte har någon högerfot, men i dag var den okej, säger han.

Men ett påpassligt skott av Sead Haksabanovic gav Halmstad en kvittering, och IFK Göteborgs femte kryss på sex hemmamatcher i år. Nu lämnar Albaek, och fler spelare kan vara på väg bort. Thomas Rogne (skadat ledband i foten mot HBK, borta i 10-14 dagar), Mattias Bjärsmyr, Sören Rieks, Mikael Boman har alla kontrakt som går ut efter säsongen, och Henrik Björdals lånekontrakt avslutas den 15 juli.

– Det är väl inget som är konkret just nu, ingen mer än Albaek som är på väg ut, säger Mats Gren.

För du fortfarande kontraktsförhandlingar med dem?

– Vi har en dialog, men det är ju inte många av dem med utgående kontrakt som vill förlänga innan transferfönstret stänger. Så pucken ligger väl inte direkt hos mig. Det är svårt att säga hur de tänker, jag ska inte svara på det.

För du en dialog också med Brighton om Henrik Björdal?

– Vi har haft en stor dialog de sista fyra-fem dagarna, och även i dag. Vi får se var det landar. Vi ligger inte jättemycket närmare varandra, de har ju sina föreställningar och jag vet ju vad de har betalat från början.
Brighton betalade tre miljoner kronor för norrmannen när de köpte honom i fjol, men krävde från början fyra miljoner av IFK Göteborg.

– Jag vill inte gå in på exakta summor, men det är mer än två miljoner kronor som de vill ha nu.

Har ni möjlighet att betala några övergångssummor över huvud taget nu, eller är det bosmanspelare ni tittar på framför allt?

– Vi har väl inte några miljoner i transfersummor att kasta omkring oss just nu, det har vi inte. Så vi tittar främst på spelare som vi inte behöver lägga några pengar på. Vi tittar väl både centralt och på vänsterback.

För Mads Albaek väntar nu spel i andra bundesliga och Kaiserslautern. Utanför Gamla Ullevi väntade ett hundratal Blåvittsupportrar på att få säga adjö.

Vad tror du om IFK Göteborgs framtid?

– Det är en bra fråga. Eh… Styrelsen och Mats Gren får ta något beslut där. Det är så klart väldigt mycket negativt, 50 procent av det som står i tidningarna är väldigt negativt och det förstår man ju. Jag hoppas bara på att supportrarna och spelarna och alla på Kamratgården, att det blir en bra framtid för IFK .

Det behövs lite positiva nyheter?
– Ja, exakt.

ARTIKELN HANDLAR OM