Zlatan bortplockad från United-truppen

Bekräftat: Inte längre en Manchester United-spelare

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT / manutd.com

Zlatan Ibrahimovic tog avsked i går.

Nu har även Manchester United gjort det.

35-åringen har plockats bort från spelartruppen på klubbens hemsida.

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med Manchester United har löpt ut.

Svenskens ettårsavtal med option på ytterligare ett år förlängdes inte, meddelade Manchester United via Premier Leagues hemsida för lite drygt tre veckor sedan.

”Jag kom. Jag snackade. Jag erövrade”, skrev Zlatan Ibrahimovic på Instagram i går.

Plockats bort från hemsidan

Och även om svensken, enligt rapporterna, ska genomföra sin rehabiliteringsträning efter sin allvarliga knäskada på Uniteds träningsanläggning, så har klubben i dag officiellt meddelat att svensken tid är över för den här gången.

Ibrahimovic har tillsammans med reservlagsspelarna Josh Harrop, Kayne Diedrick-Roberts och Faustin Makela plockats bort från Manchester Uniteds hemsida.

I stället gapar nummer nio tom mellan Juan Mata och Wayne Rooney.

”Manchester United bekräftar att Ibrahimovic har lämnat. Han är bortplockad från seniortruppen”, skriver Manchester Ewening News-journalisten Samuel Luckhurst på Twitter.

”Ska inte utesluta det”

Zlatan fanns med bland spelarna på hemsidan så sent som i går, men är nu officiellt klubblös.

Enligt BBC-experten Simon Stone kan dock svensken ansluta på ett korttidskontrakt i början av 2018 när svensken förväntas vara frisk igen.

– Det beror helt och hållet på hur skadan läker, hur klubben presterar i höst och hur truppen ser ut då. Men jag har hört att det är ett scenario vi inte ska utesluta, sa Stone till Sportbladet för en vecka sedan.

Under sin tid i Manchester United gjorde Zlatan Ibrahimovic 28 mål på 46 tävlingsmatcher och vann tre titlar (Community Shield, engelska ligacupen och Europa League).

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM