”Kommer hit för att demolera hela ligan”

FOTBOLL

Tio mål på de elva senaste matcherna.

Zlatan Ibrahimovic har, återigen, tystat sina kritiker.

– Jag kom hit för att demolera hela ligan, säger han i en intervju med Viasatsport.se.

Manchester United har hittat formen igen efter en minst sagt svag säsongsinledning.

José Mourinhos mannar har tagit fyra raka segrar och klättrat till en femte plats i tabellen – och en stor del av förklaringen stavas: Zlatan Ibrahimovic.

Den svenske 35-åringen öser in mål.

I söndags tryckte han in sitt tionde mål på de elva senaste matcherna tillika tolfte totalt i Premier League.

Han är nu ett enda mål bakom Chelseas Diego Costa i skytteligan och har gjort rekordmånga, 50, mål under kalenderåret 2016.

– Året kunde inte ha blivit bättre, sa ”Ibra” i sin app efter den senaste matchen, 3–1-segern mot Sunderland.

”Demolera hela ligan”

Från att ha varit ifrågasatt och stundtals hårt kritiserad av flera experter och före detta spelare – inte minst Michael Owen – har Ibrahimovic nu spänt bågen och visat att han kan prestera i det som brukar kallas för ”världens tuffaste liga”.

Om han själv är förvånad?

Knappast.

– Folk trodde att jag skulle komma hit för att jag har ett namn. Men jag kommer hit för att jag ska demolera hela ligan. Det är därför jag har kommit hit, säger han i en intervju med Viasatsport.se

”Går i gång på det”

Det är ingen hemlighet av att han drivs av att tysta kritiker. Det har varit ett ständigt återkommande mönster i Zlatan Ibrahimovics karriär; så fort folk höjer röster, så höjer han själv sitt eget spel.

– Det är något jag har gått igenom i hela min karriär, så det är inget nytt. De som känner mig väl, de vet att det här kickar i gång Zlatan. Det är det här jag går i gång på. Vill du väcka lejonet? Då ska du attackera honom.

Klockan 16.00 på nyårsafton ställs Manchester United mot Middlesbrough. I Viasat-sändningen, som startar 15.30, visas Zlatan-intervjun i sin helhet.

ARTIKELN HANDLAR OM