”Jag är tveksam till ett museum”

Zlatans pojkrum sålt – stoppade själv museum

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic barndomshem byter ägare.

Men med tidigare planer på ett museum skrotade öppnas nu istället möjligheten för vanliga hyresgäster att återigen bo i det berömda pojkrummet.

– Men jag tror inte det finns ett större kommersiellt värde i den lägenheten, säger Margaretha Söderström, kommunikationschef hos delägaren MKB.

På måndagen köpte nya bolaget Rosengård Fastighet AB, ägt i lika stora delar av Balder, Heimstaden, MKB och Victoria Park, cirka 1660 lägenheter i Rosengård för 633 miljoner kronor. I beståndet infår den lägenhet som Zlatan Ibrahimovic bodde i som tonåring, skriver Affärsvärlden.

”I tidstypiskt skick”

Vad som händer med den berömda lägenheten på femte våningen på Cronmans väg 5A är dock osäkert. Trerummaren, som Zlatan delade med sin mamma och sina syskon, har tills nu fungerat som en evakueringslägenhet och under hösten även som ett slags museum.

MKB har då använt lägenheten som kansli och anmälningsplats för fotbollscupen Lördagscupen, en turnering arrangerad i samarbete med FC Rosengård där områdets barn mellan åtta och elva år fått tävla i en spontanfotbollscup på Zlatan Court.

– Barnen har fått gå upp i lägenheten för att anmäla sig och vi har även ställt den i ordning i tidstypiskt skick, säger Margaretha Söderström, kommunikationschef hos MKB.

Företaget har tidigare haft tankar på att bygga ett Zlatan-museum men övergett dem då huvudpersonen själv inte var intresserad av att delta i projektet.

– Vad som händer i framtiden vet jag inte men jag är tveksam till ett museum. Lägenheten kommer tillhöra det nya bolaget där vi är 25-procentig ägare men jag vet faktiskt inte hur tankarna går, säger Margaretha Söderström.

”Kommer hyras ut som vanligt”

Planen för fastigheten där lägenheten finns är att den ska bestå i nuvarande utförande som ett hus med hyresrätter. Det öppnar också för att lägenheten, där Zlatans mamma en gång i tiden ropade in sin son från balkongen med utsikt över den lilla fotbollsplanen utanför, nu kommer återgå till en vanlig bostad.

– Fastigheten kommer vara kvar som hyresrätter som hyrs ut som vanligt hos MKB där man söker lägenheter via Boplats Syd. Men om Zlatans lägenhet kommer ingå där vill jag inte spekulera i, säger Söderström.

Ser ni ett större kommersiellt värde i den eftersom Zlatan bodde där som tonåring?

– Han bodde där med sin familj när han var liten men nej, jag tror inte vi ser ett större kommersiellt värde i den. Även fast han så klart betyder väldigt mycket för området.