Rogério blir en - lirare

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladets Stefan Alfelt: Inget att tveka på, HIF - den här artisten blir en sensation

KÖPENHAMN

Jag bryr mig inte om helheten.

Jag vill se Rogério i allsvenskan.

Om inte det var ett -besked som Alvaro Santos kompis gav HIF-lagledningen i B-lagsmatchen mot Bröndby i går förstår jag inte vilka krav eller förväntningar Nanne Bergstrand och hans två hjälptränare har på nya spelare.

PÅ SPRÅNG MOT ALLSVENSKAN Och Helsingborgs nya brassefynd Rogério kommer bli en sensation i svensk fotboll, skriver Sportbladets fotbollsexpert Stefan Alfelt.
Foto: BILDBYRÅN
PÅ SPRÅNG MOT ALLSVENSKAN Och Helsingborgs nya brassefynd Rogério kommer bli en sensation i svensk fotboll, skriver Sportbladets fotbollsexpert Stefan Alfelt.

Första gången Rogério rörde bollen slog han en perfekt skruvad hörna rakt på Mattias Lindströms panna. 1-0 till HIF i femte minuten.

Tio minuter senare var det dags igen. Samma perfekta tillslag med högerfoten, Lindströms panna, 2-0 i bortre krysset.

Nästa hörna höll Rogério på att själv skruva direkt in i krysset från andra hörnflaggan, men Bröndbymålvakten fick i sista stund upp händerna.

Han l e k er fotboll

Ute på planen lekte brassen fotboll. Dribblingar, ryck, passningar - allt var så bra, så perfekt och så njutbart i det överraskande solskenet.

Och om någon ändå hyste tvivel dödade Rogério dem definitivt när han inne i straffområdet i slutsekunderna av första halvlek med en smekning med högerfoten lyfte bollen precis över huvudet på siste försvararen och sen sprang runt och på volley bredsidade otagbart in 3-0.

Helsingborg ska prova Rogério i 14 dagar. Innan dess tänker Nanne Bergstrand inte ge några kommentarer om vad han tänker.

- Han gjorde många bra saker men det är helheten som är viktig. Se på Frankrike. Där anfaller och försvarar alla, sa Nanne Bergstrand.

Bara värva, HIF

Om jag skulle sammanfatta de tillresta trogna supportrarnas hälsning till HIF-styrelsen så blir det något i stil med: "Köper ni inte Rogério så är ni tokiga!"

Det finns inget att tveka på. Ge 22-åringen från Belo Horizonte kontrakt.

Man kan visst väga in att Bröndbys B-lag var ett ungt utvecklingslag, men det går inte att blunda för att Rogério var outstanding på planen. Individuellt var han helt överlägsen i ett meriterat Helsingborg med rutinerade spelare som Ulrik Jansson, Rade Prica, Ola Nilsson och Erik Wahlstedt.

- Han kan mycket bättre, sa Alvaro Santos.

Kan Rogério mycket bättre än det han visade upp i går är det bara att gratulera den allsvenska publiken. Han är precis den spelartyp alla vill se: en effektiv underhållare.

- Jag var ivrig att få visa vad jag kan. Mitt mål var en följd av det. Men det ska bli mycket bättre när jag vant mig vid det för mig nya spelsättet, sa Rogério.

Jag tänker inte missa några matcher där HIF släpper fram både Rogério och Santos samtidigt.

En snabb tekniker med känslig höger

Stefan Alfelt

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN