Segersiffrorna: 10-0

Feyenoors tränare: Vill ni att jag ska avgå så gör jag det

Redan när Ola Toivonen nickade in 4-0 efter 49 minuter såg Feyenoord förkrrossade ut.

Men det skulle komma mer.

Mycket mer.

PSV vann klassikermötet med 10-0 (!) efter åtta mål i andra halvlek.

– Som Feyenoord spelade...det händer bara i Holland, säger landslagsstjärnan OlaToivonen till Sportbladet.

Bottenlaget Feyenoord hängde med topplaget PSV i första halvlek och gick till pausvila med bara 0-2 i baken. Andra halvlek blev en annan historia.

Åtta mål på 37 minuter

Marcus Berg var avstängd men han saknades inte när PSV bjöd på en osannolik uppvisning. Jonathan Reis gjorde tre mål, Jermaine Lens två och Balazs Dzudzsak två när PSV satte åtta mål på 37 minuter.

Lens fick äran att avsluta målskyttet i den 87:e minuten när han satte 10-0 för hemmalaget. En otrolig prestation av PSV som innan matchen hade gjort 25 mål på nio matcher.

Noterbart är att Toivonen var mer eller mindre osynlig i matchen, förutom hans enda fullträff när svensken nickade in ett långt, svepande inlägg. Andreas Isaksson stod samtidigt mer eller mindre sysslolös och bevittnade propagandan från målburen.

– Jag borde gjort ett eller två mål ytterligare. Jag hade flera chanser, säger Toivonen om sin insats trots storsegern.

Är inte de här siffrorna ett tecken på hur svag Eredivisie är?

– Det är tre, fyra lag som är riktigt bra. Sedan sjunker standarden. Och så som Feyenoord spelade...det händer bara i Holland.

Han säger också:

– Det var helt sjukt. Feyenoord fortsatte anfalla trost att de låg under stort.

Gick hem vid 0-10

För Feyenoord fortsätter nu krigandet i bottenträsket, med ett rejält stukat självförtroende. Förlusten är den största i ligan sedan klubben grundades 1908 men bortasupportrarna stod ändå ut fram till 0-10 när bortasektionen började tömmas. Bara det får anses tappert.

Efter matchen frågade tränaren Mario Been sina spelare om de vill att han ska avgå.

– Jag gick in till spelarna och sade “om ni vill att jag ska avgå så gör jag det”. Men jag fick inget svar. Alla var tysta. Jag ska sova på saken, säger Mario Been till Telegraaf.

Borde styrelsen avgå?

– Om det inte finns något förtroende från spelarna, så är det självklart. Om det inte finns något förtroende för ledningen så förefaller det uppenbart för mig. Men så länge jag inte får de signalerna tycker jag inte att de ska göra det.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN