Zlatans betyg: 0

FOTBOLL

Hyllas och sågas i Spanien

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic gjorde sin bästa insats på länge när Barcelona mötte Tenerife på Camp Nou.

Men spansk press är inte särskilt imponerad av svenskens insats.

”När Ibra går av planen börjar Barcelona spela bra” skriver Marca och ger Zlatan noll i betyg, sämst i hela laget.

Foto: Nej, Zlatan Ibrahimovic fick inte jubla över några mål.

Barcelona vann planenligt matchen mot bottenlaget Tenerife i la ligas tredje sista omgång. Nu återstår bara två matcher och med två segrar kan katalanerna åter kalla sig spanska mästare.

Gårdagens 4–1-seger får flera spanska tidningar att gå i spinn, men Zlatan Ibrahimovic, som var med från start och blev utbytt i mitten på andra halvlek, har inte gjort något större intryck på betygsättarna.

I Madrid-tidningen AS får Zlatan ett av tre i betyg, liksom de flesta av lagkamraterna, men utses ändå till ”matchens dandy”. ”Blev till slut utbytt, men svensken stod för en

detalj av hög kvalitet i första halvlek då han fick kontroll på en omöljig boll” skriver AS.

”Ser inte glad ut”

I huvudstadskonkurrenten Marca är omdömet betydligt bistrare. I en artikel med rubriken ”När Ibra går av planen börjar Barcelonas spel att fungera” skriver

artikelförfattaren José María Rodríguez: ”Det handlar inte om att Guardiola inte gett honom förtroende. Ibrahimovic har haft chanser i ett system som står till hans

förfogande, men i sanningens minut har han misslyckats i Barcelona. /…/ De små spelarna från La Masía (Barcelonas fotbollsakademi) visar tydligt att svensken står ivägen och hindrar Barcelonas spel”.

Tidningen Mundo Deportivo ger Zlatan två av fyra i betyg och skriver: ”Var delaktig i 1–0-målet, men ser inte glad ut. Utbytt”.

Bara tidningen Sport är inne på att Zlatans form verkar vara på uppstigande och skriver: ”Gjorde en utmärkt första halvlek med målpass och var farligast på planen”.

ARTIKELN HANDLAR OM