Spelarna i storbråk – Maradona i centrum

Drabbade samman i halvtid

Här börjar stjärnorna i Mexiko och Argentina att slåss.

På väg ut till halvtidsvilan hamnade flera spelare och ledare i ett rejält bråk vid spelargången.

Mitt i centrum stod Argentinas förbundskapten Diego Maradona.

Argentina ledde med 2-0 efter en rejäl domartavla när Roberto Rosetti blåste för halvtid. Men på väg ut till omklädningsrummen hamnade de två lagen i slagsmål.

Avbytarna började slåss

Avbytarna Clemente Rodríguez, Argentina, och Mexikos Blanco började att slåss bakom en av avbrytarbänkarna. Argentinas förbundskapten Diego Maradona anslöt snabbt till bråket där han även fick sällskap av de argentinska startspelarna Nicolás Otamendi, Gabriel Heinze och Maxi Rodriguez.

Det blev ett rejält gruff och först när domaren Roberto Rosetti rusat till situationen lugnade lagen ner sig. Det är oklart vad som startade slagsmålet men stämningen bland spelarna var het efter ett grovt misstag av domarteamet.

Klart offside

Carlos Tevez var klart offside när han assisterades av Leo Messi fram till 1-0. Mexiko protesterade kraftigt hos domare Rosetti som sprang ut till sin assistent Stefano Ayroldi.

Efter en kortare överläggning godkände ändå italienaren målet till stor irritation hos mexikanerna. Ett mål som lade grunden för Argentinas avancemang.

– Jag kommer inte att säga något om domaren. Vi förlorade vår koncentration efter offside-målet. Vi var helt plötsligt två mål efter och det var för mycket att ta igen, säger Mexikos coach Javier Aguirre.

Carlos Tevez gjort ytterligare ett mål och Gonzalo Higuain sitt fjärde för turneringen när Argentina vann med 3-1. Nu väntar Tyskland i kvartsfinalen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN