”Då hade jag spelat i Saudiarabien...”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Atta slår tillbaka mot kritiken

Walid Atta har fått hård kritik från AIK-fans för att bara tänka på pengar när han väntade ut sitt kontrakt med klubben och nyligen skrev på för kroatiska Dinamo Zagreb.

Nu slår 24-åringen tillbaka mot stämpeln.

– Om jag spelat för pengar hade jag åkt till Saudiarabien, säger Atta till Sportbladet.

Turerna innan Walid Attas avsked från AIK var många. Mittbacken bytte först agent under förhandlingarna med klubben, nobbade efter det slutförslaget, stängdes då av efter beslut från klubbens styrelse, hotades av fans och fick till sist spela igen när han var med och räddade kvar laget i allsvenskan.

Bröt med nya agenten

Direkt efter säsongen bröt sedan Atta med ytterligare en agent, Fabio Alho, och förhandlade med hjälp av sin bror till sig ett femårskontrakt med kroatiska toppklubben Dinamo Zagreb.

– Det känns bra. Jag ser verkligen fram emot det. Jag åker ner efter nyår och ska sedan spela klart den här säsongen i deras samarbetsklubb Lokomotiv Zagreb, säger Atta.

Vad hände med din agent?

– Vi hade delade åsikter. Det var inget mer med det.

Ville han inte att du skulle gå hit?

– Nej, det var delade åsikter bara. Det är ingenting jag vill gå in på. Det var delade åsikter. Om fotbollen.

”Sportsliga är viktigast”

AIK får ingen ersättning för affären då Attas kontrakt löper ut i januari. 24-åringen har i samband med affären fått kritik för att vara girig från supporterhåll men det vill Atta inte kännas vid.

– Om jag spelat fört pengar skulle jag åkt till Saudiarabien. Det är det sportsliga som är det viktigaste. Pengar blir bra i vilket fall.

Hur känns det att lämna AIK nu?

– Det är tråkigt att det blev på det här sättet. Men det är bara att blicka framåt nu. Det har varit ett jobbigt år för alla men det viktigaste var att vi avslutade på ett bra sätt och klarade oss kvar.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.