Premier League

Utslängd – efter årets språngnick

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Supportern stal showen i mållösa derbyt

En ung supporter stal showen från stjärnorna i det mållösa derbyt mellan Aston Villa och Birmingham.

Från läktarplats tog killen sats på en rensning, slängde sig över reklamplanken och nickade bollen stenhårt ut på planen igen.

Drömträffen möttes av stora ovationer men den unge mannen hann knappt sträcka händerna i vädret innan vakterna slängde ut honom för att ha tagit sig in på planen.

Det märks att även de engelska fansen har mycket fotboll i sig. I alla fall den unge mannen som bjöd på en språngnick likt Henrik Larsson i Birmingham-derbyt i dag.

Hyllades stort

Bollen rensades ut över sidlinjen och den unge mannen uppfattade situationen blixtsnabbt. Han tog sig fram till reklamskyltarna, siktade in sig och kastade sig sedan framåt i en språngnick.

Träffen blev perfekt och publiken jublade högt samtidigt som supportern fälldes av reklamskylten och ramlade in på planen. Han reste sig dock snabbt, sträckte armarna i vädret och tog emot publikens jubel.

Villa närmast segern

Men reglerna på de engelska arenorna är stenhårda. Vakterna sökte upp mannen på läktaren och slängde ut honom. Det är strängt förbjudet att ta sig in på planen – även när du bjuder på hela matchens mest minnesvärda insats.

För i övrigt fanns det inte mycket att jubla över i derbyt. Sebastian Larsson spelade från start för Birmingham som inte förmådde att hota Aston Villa på bortaplan. Det var istället Villa som var närmast segern men en kanonräddning från Ben Foster och en stolpträff från Ashley Young efter 88 minuter blåste hemmalaget på segern.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League