Hallenius frälste Hammarby i kris

FOTBOLL

Men sportchefen börjar tvivla

Hammarby tog sig i kragen och slog Väsby med 2-0 efter en riktig pärla av Linus Hallenius.

Men nytillträdde sportchefen Thomas Andersson börjar redan ge upp den allsvenska chansen.

– Vi behöver vinna ganska omgående för att inte hamna för långt efter. Det behövs en hel del tur också, säger Andersson.

Efter tre raka förluster lyckades Hammarby äntligen vinna i superettan igen. Linus Hallenius låg bakom segern mot Väsby när han öppnade målskyttet med en snygg vristträff från runt 20 meter redan efter tre minuter.

Furuseth satte tvåan

Petter Furuseth fastställde sedan slutresultatet till 2-0 i slutminuterna inför den nytillträdde sportchefen Thomas Andersson som följde matchen får läktaren.

Trots segern är Andersson redan osäker på om laget verkligen kommer att klarar av målet att nå allsvenskan i år.

– Det är en knepig fråga. Det behövs en hel del tur också och vi har redan spelat ett antal omgångar och tappat många poäng. Vi behöver börja vinna ganska omgående, annars hamnar vi för långt efter, säger Andersson.

Kan inte värva spelare

Men det är en sportchef med händerna bakbundna som ska försöka få liv i Hammarby och vända den dåliga trenden från våren. Andersson säger att han skulle vilja värva två nya spelare men det är i dagsläget en omöjlighet.

– Just nu har vi inga ekonomiska möjligheter att värva nya spelare. I så fall får det ske med externa finansiärer. Vi har sådana kontakter men det finns ingenting klart och det är omöjligt att gissa om det kommer bli verklighet.

Vad kan du då göra för att bidra?

– I det korta perspektivet kan jag inte göra särskilt mycket. Vi har spelarna vi har just nu och det finns inga möjligheter att förändra.

ARTIKELN HANDLAR OM