Här festar Inter efter ligatiteln

FOTBOLL

Vann ligan för femte året i rad – hyllades av tiotusentals i Milano

VERONA-MILANO. I 57 minuter fick Romafansen hoppas. Sen sköt Diego Milito hem lo Scudetto till Inter, och tiotusentals blåsvarta supportrar kunde börja festa på Piazza Duomo i Milano.

– Det var tufft, men vi gav verkligen allt vi kunde. Spelarna, managern, klubben, presidenten, och våra fans, säger Dejan Stankovic.

15 000 Roma-fans på ett fullsatt Stadio Bentegodi i Verona hoppades in i det längsta. Men det var Interfansen nere i Siena, och de tiotusentals som följde matchen på Piazza Duomo i Milano, som fick jubla.

Inter tog hem lo Scudetto för femte året i följd, och kan på lördag ta en historisk trippel.

– Vi ska fira nu, i morgon ska vi vila, och sen laddar vi för finalen i Champions League, säger Inters brasilianare Maicon.

Ekdal brände jätteläge

Italienska cupen var redan vunnen. Ligatiteln togs hem i går, och på lördag kan Zlatan Ibrahimovic värsta mardröm bli sann – hans före detta Inter tar hem den där jävla Champions League.

Roma drömde om att Inter skulle misslyckas i Siena, och genom Mirko Vukcevic och Francesco Tottis mål i Verona mot Chievo fanns chansen.

Albin Ekdal missade ett jätteläge för Siena. Domaren missade en misstänkt hands i straffområdet på Thiago Motta, men inget kunde stoppa Diego Milito från att springa igenom och skjuta in matchens enda mål i den 57:e minuten.

– Det är det viktigaste målet i min karriär. Vi är lyckliga, och vi förtjänar att vara det. Det här är vår fest, och vi tänker njuta av den, säger argentinaren.

I går kväll och till sent i natt firades ligasegern. 7 000 Interfans med biljett (och ytterligare ett tusental utanför utan biljett) fick fira redan i Siena. Men mer än dubbelt så många fyllde det gigantiska Piazza Duomo

i centrala Milano, så fort matchen i Siena var över.

Kaotiskt

Det börjar bli en vana att fira ligasegern för Interfansen, men festen blev ändå kaotisk, med bengaliska eldar, hundratals båttutor och ännu fler flaggor. Polisen bevakade både katedralen och den jättelika statyn på torget.

I stället fick de glädjerusiga supportrarna klättra upp i lyktstolparna runt omkring, samtidigt som hundratals bilar körde omring och tutade på de omkringliggande gatorna.

Intertruppen flög hem till Milano sent i går kväll, och färdades sen i triumf i en öppen buss genom centrala Milano.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A