Tränaren bekräftar: Olsen från start

Publicerad 2018-08-18

Robin Olsen får chansen direkt.

Målvakten går in från start i Romas ligapremiär mot Torino på söndag.

– Det är inte lätt att ersätta Alisson, men Robin Olsen har kvalitet, säger tränaren Eusebio Di Francesco på en presskonferens.

Det är drygt tre veckor sedan Robin Olsen, 28, presenterades av Roma som Sveriges dyraste svenska målvakt genom tiderna.

– Det är kul att skriva historia. Jag känner en enorm stolthet, sa Olsen till Sportbladet.

En vecka senare fick han debutera i en match mot Barcelona, och han spelade också en halvlek mot Real Madrid i förra veckan.

Bänkar veteranen

Och nu kommer beskedet:

Robin Olsen går in från start i ligapremiären mot Torino på söndagen.

Redan i går uppgav italienska medier att svensken skulle få chansen direkt, och på lördagen bekräftade tränaren Eusebio Di Francesco målvaktsvalet på en presskonferens.

Därmed kniper Olsen platsen före veteranen Antonio Mirante, 35, efter att Alisson Becker, 25, sålts till Liverpool tidigare i somras.

– Det är inte lätt att ersätta Alisson, men Robin Olsen har kvalitet. Han kommer att starta i morgon, säger Di Francesco, som också gav en uppdatering om läget i truppen.

– Diego Perotti kommer inte spela eftersom han åkte på en liten smäll på träning. (Steven) N’Zonzi (nyförvärvet från Sevilla) är inte med i truppen eftersom han bara har tränat en gång med laget.

Torino–Roma spelas 18.00 på söndag och sänds på nya streamingtjänsten Strive.

Söndag 22.15: Se Real Madrid-Getafe GRATIS på sportbladet.se!

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)