Kvar i guldstriden: Fick en gratisbiljett

avKristoffer Bergström

NORRKÖPING. Han stod noterad på två mål som seniorspelare.

Det tredje kan bli guld värt för IFK Norrköping.

– Utan tvivel det viktigaste målet jag gjort, säger mittbacken Kasper Larsen, 25.

Matchklockan stod på 94.58 när IFK Norrköping fullbordade den närmast osannolika vändningen mot IFK Göteborg.

Nyförvärvet Kasper Larsen som gjorde sin första allsvenska match från start stod rätt och forcerade in segermålet, 2–1, efter att Kalle Holmberg hade nickat och IFK Göteborgsmålvakten Erik Dahlin gjort en fin reflexräddning.

Gulddrömmen lever

– Det blev många luftdueller och till sist damp bollen ner hos mig. Den skulle bara in! Det gick väldigt snabbt, säger Larsen i omklädningsrumskorridoren på Östgötaporten omgiven av ett litet pressuppbåd.

Den danske mittbacken står och ler hela tiden. Hans mål gör att IFK Norrköpings gulddröm lever vidare.

Efter IFK Göteborgs 1–0 (75) av Sargon Abraham på en straffretur (straffen i sig ytterst tveksam) såg gulddrömmen ut att släckas helt.

Men tränaren Jens Gustafsson bytte in det han hade av offensiv kraft och flyttade upp mittbacken Kasper Larsen med tio minuter kvar att spela.

Nyförvärvet skarvade vidare med huvudet i 90:e minuten till Kalle Holmberg som trycktes omkull i ryggen av Göteborgs Kristopher Da Graca. Straffen satte David Moberg Karlsson säkert i mål till 1–1.

La till extra minut

Fjärdedomaren visade fyra tilläggsminuter men huvuddomaren Bojan Pandzic meddelade att det skulle spelas minst fem extraminuter.

Klockan var två sekunder från 95 minuter när Larsen forcerade in 2–1.

– Det var ingen fantastisk match av laget, men vi kämpade oss tillbaka och fick tre poäng. Det var riktigt fint! jublar Larsen.

När gjorde du mål senast?

– Oj…det var när jag spelade för Odense. Det var nog 3,5 år sedan (31 augusti 2014, enligt Soccerassociation), säger han och lägger pannan i djupa veck.

Hur många mål har du gjort på seniornivå?

– Ja… bara två eller tre. Så det här kom vid rätt tidpunkt, haha.

Hur mycket har du varit anfallare?

– Jag spelade anfallare när jag var yngre. Från när jag var 16-17 år så började jag spela försvarare. Jag har gjort många mål när jag var juniorspelare.

Omskolad från anfallare

– Det var när jag kom med i U16-landslaget  som de såg mig som mittback, att jag hade bra fysik men samtidigt kunde spela med fötterna. Sedan blev jag kvar i den positionen.

Är det här det viktigaste målet du gjort i din karriär?

– Ja, definitivt. Utan tvivel, säger Larsen med ännu ett stort leende.

Det danska nyförvärvet från Groningen är medveten om att IFK Norrköping måste höja sig spelmässigt för hänga kvar i guldstriden.

– Nu handlar det om poängen och då ska vi vinna matcherna. Det gjorde vi nu. Vi gjorde ingen bra match mot Elfsborg heller men vi stod samman som lag och fick tre poäng då också. Det säger mycket om ett lag om man vinner även när man inte spelar bra. Men självklart måste vi spela bättre, speciellt på hemmaplan. 

Själv måste Kasper Larsen börja repetera in en målgest.

– Jag bara jublade med fansen.

Du har ingen målgest?

– Inte än. Den kommer!

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM