Djurgården kan få möta Juventus

FOTBOLL

Italienska storlaget väntar om Dif slår ut Kaunas

Juventus, med stjärnor som Pavel Nedved, Alessandro Del Piero och David Trezeguet.

Det kan bli Djurgårdens motstånd i nästa kvalomgång till Champions League.

– Först måste vi slå Kaunas, men visst skulle det vara jätteroligt om det gick vägen, säger Dif:s ordförande Bosse Lundquist till aftonbladet.se.

Foto: Stjärnspäckat Alessandro Del Piero är en av stjärnorna som kan komma till Råsunda.

Det italienska superlaget blir Djurgårdens motståndare i den tredje kvalomgången till Champions League – under förutsättning att de svenska mästarna lyckas slå ut FBK Kaunas från Litauen i bortareturen. Det står klart efter fredagens lottning på Uefas högkvarter i Nyon.

Den första matchen i onsdags slutade 0-0 på Råsunda efter en svag insats från Djurgården som måste höja sig några klasser i returen på onsdag för att drömmatcherna mot Juventus ska bli verklighet.

All fokus på Kaunas

Och ordföranden Bosse Lundquist, som tillsammans med klubbdirektören Bosse Andersson bevittnade lottningen på plats i Nyon, betonar att all fokus fortfarande finns på Kaunas-matchen.

– Den enda kommentar man egentligen kan ge är att vi måste slå Kaunas. Men visst skulle det vara jätteroligt om det gick vägen, erkänner Dif-basen.

Vid avancemang börjar Djurgården preliminärt borta den 10:e eller 11:e augusti med retur på Råsunda 24:e eller 25:e augusti.

Här är hela lottningen:

Pierre Bokvist