Inför Madrid-derbyt: ”Vi vill döda varandra”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ӂngestderbyt", skriver spanska tidningar.

Men Diego Costa känner ingen oro inför Madridderbyt – bara avsky.

– Vi vill döda varandra, säger anfallaren.

Derbyfest på lördag! Sportbladet sänder Roma-Lazio och Real Madrid-Atlético Madrid i samarbete med Strive


Real Madrid förlorade stort senast. Atlético Madrid har tappat poäng i hälften av ligamatcherna under säsongen. Mer krävs inte för att mörka moln ska dra in över huvudstaden. El Diario smällde upp rubriken "Ångestderbyt" på sin förstasida under fredagen och det är förstås en signal om vilken stämning som råder i staden, även om ena sidan mår avgjort bättre än den andra.

För Atlético, som inte förlorat på Santiago Bernabeu på de fem senaste bortaderbyna, har morskat upp sig rätt rejält i förhandssnacket. Mittfältssnidaren Saul menar att lillebror totalt sett har bättre spelarna än de regerande Europamästarna.

– Minst sex av våra spelare skulle gå in i Real Madrids startelva. Antoine Griezmann är en kandidat för Ballon d'Or och jag skulle tippa att han vinner priset, säger han spansk sportradio.

”Otänkbart att spela för Real”

På frågan om han någonsin skulle kunna tänka sig att representera ärkerivalen var svaret benhårt:

– Det vore otänkbart för mig att börja spela för Real.

Lagkamraten Diego Costa, som inte mäktat med ett ligamål för Atlético sedan i februari, har gjort sitt för att piska upp stämningen i Marca.

– Vi vill döda varandra, säger Costa som viftar bort frågorna om måltorkan precis som han brukar mosa skräckslagna försvarare som korsar hans väg på planen:

– Att jag inte gjort så många mål? Jag behöver göra mål, men bryr mig egentligen inte. Det här är normalt. Jag får bara inte chanserna just nu, men det är faktiskt inte mina lagkamraters fel. Det är bara så saker är just nu – det kommer förändras framöver.

Ramos pikar Griezmann

Det är värt att nämna att Costa likt en enmansarmé körde över Real Madrids försvar i spanska supercupfinalen som föregick ligasäsongen och att den naturaliserade brassen traditionellt sett haft lätt mot rivalerna..

I Real Madrid är läget alltså inte särskilt rosenkindat. Laget torskade med hela 0-3 under haveriet mot Sevilla tidigare i veckan och nyckelspelare som Marcelo och Isco missar definitivt derbyt, samtidigt som Dani Carvajal är ett frågetecken. Småpressade nye tränaren Julen Lopetegui kräver (förstås) att spelarna visar upp en större motivation och vilja att vinna mot Atlético.

Den ende som senaste tiden visat upp sedvanlig självsäkerhet är lagkaptenen Sergio Ramos. Redan för någon vecka sedan skickade han giftpilar mot Antoine Griezmann.

– Tycker Griezmann att han är på samma nivå som Cristiano Ronaldo och Messi? Hans dumhet är väldigt modig, dundrade Ramos som menade att lagkamrater och tränare i Atlético borde ta ner den franske världsmästaren på jorden.

Kan någon fylla Ronaldos skor?

Men Real Madrid har som sagt egna problem att fokusera på. I det stora hela har Asensio, Isco, Bale och Benzema med gemensamma krafter hjälpligt lyckats fylla det enorma hål som Cristiano Ronaldo lämnat efter sig.

– Han gjorde mål, var stark, fantastisk i kontringarna och nu måste alla de egenskaperna ersättas av truppen. Vi har mer bollinnehav nu och måste skada våra rivaler på det viset. Vi måste bli starkare i det området, säger Sergio Ramos.

Stundtals har Real Madrids offensiv också framstått som revitaliserad utan Ronaldo med en förhäxande mix av blixtrande bolltempo och tekniska triumfer.

Problemet?

Av Real Madrid sex senaste derbymål mot Atlético Madrid har en spelare stått för fem: Cristiano Ronaldo. Totalt noterades han för 22 mål på 31 derbymatcher mot stadsrivalen.

Kan någon fylla skorna?

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.