Ferguson tvingas lägga ned hobbyn: ”Inte rört en droppe”

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Foto: Jean-Christophe Bott / TT

Sir Alex Ferguson håller på att ta sig tillbaka efter den svåra hjärnblödning som nästan tog hans liv i maj.

Tränarlegendaren har däremot fått lägga ned sin stora passion – att samla och dricka vin – på grund av hälsoskäl.

– Sir Alex älskar sina viner men han har slutat dricka för tillfället. Det är inte bra för oss, men hans hälsa kommer först, säger en anställd på skottens favoritrestaurang La Mare Germaine.

Den femte maj höll hela fotbollsvärlden andan.

En av historiens största tränarikoner – skotten Sir Alex Ferguson – drabbades av en hjärnblödning som så när tog hans liv. Han försattes i konstgjord koma och det dröjde en månad innan den gamla Manchester United-tränaren fick lämna sjukhuset.

– Jag vill tacka för allt stöd och all medicinsk personal. Tro mig, utan deras fantastiska vård hade jag inte suttit här i dag. Så stort tack från mig och min familj. Jag känner mig tacksam över alla meddelanden jag fått världen över som önskar mig allt det bästa, var det första offentliga uttalande som Ferguson gick ut med.

Lördagen den 22 september, under Uniteds hemmamatch mot Wolverhampton på Old Trafford, hyllades 76-åringen av fansen med stående ovationer.

Har över 800 flaskor hemma

Utöver fotbollen har Sir Alex en annan stor passion i livet – exklusiva viner. Men nu uppger The Sun att skotten har tvingats ge upp vindrickandet på grund av hälsoskäl.

Enligt tidningen har han – trots att han 2014 sålde av stora delar av sin vinsamling för drygt 27 miljoner kronor – fortfarande över 800 flaskor i sin vintage-samling.

Men efter hjärnblödningen har han inte rört en droppe alkohol.

– Sir Alex älskar sina viner men han har slutat dricka för tillfället. Det är inte bra för oss, men hans hälsa kommer först, ska en person som jobbar på skottens favoritrestaurang La Mare Germaine i franska Villefranche-sur-Mer ha sagt enligt tidningen.

”Ska lyfta ett glas för honom”

Ferguson semestrar ofta i kustpärlan som ligger i närheten av Nice. Enligt källan var han där nyligen.

– Han drack vatten varje gång han var här hos oss, inte en droppe vin nuddade vid hans läppar, säger han.

Men förhoppningen är att den gamle mästartränaren snart ska kunna vara tillräckligt frisk för att återgå till sin vinhobby.

– Vi ska alla lyfta ett glas för honom när han känner sig redo att gå tillbaka till rödvinet.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM