Spelare anklagad för att ha skickat sexfilm

En svensk landslagsspelare anklagas för att ha skickat sexuella bilder och videos till en kvinna på sociala medier och har nu polisanmälts, uppger SVT Sport.

Spelaren själv hävdar att han fått sin identitet kapad.

– Jag är oskyldig, säger han.

SVT Sport har varit i kontakt med kvinnan som uppger att personen, som utgav sig för att vara fotbollsspelare, ska ha skickat bilder och videos ”från landslagssammanhang”.

Det ska bland annat röra sig om en onanifilm.

– Jag blev chockad och kränkt, säger kvinnan.

Hon uppger att filmerna är filmade i nutid.

Enligt SVT är händelsen polisanmäld och en förundersökning är inledd.

”Kontot är falskt”

Spelaren själv bedyrar sin oskuld, uppger att han fått sin identitet kapad och säger att han själv tänker göra en polisanmälan.

– Det är inte jag som har skickat det där. Kontot är falskt. Det är ingen bortförklaring, jag är upprörd över det här och tycker synd om alla kvinnor och tjejer som har drabbats. Jag har fått många meddelanden från tjejer som tror att de har haft kontakt med mig. Men det är inte jag, säger spelaren.

Backas av förbundet

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet, väljer i nuläget att backa spelaren.

Varför?

– Utifrån den information vi har fått så har vi att göra med en spelare som blivit utsatt för en id-kapning. Det är heller inte första gången det händer, utan det här har skett flera gånger, i flera års tid. Vår ambition är att få reda på vem eller vilka personer som ligger bakom detta och få ett stopp på det hela, säger Sjöstrand till Sportbladet.

Hur har ni agerat?

– Dels har vi (förbundet) startat en egen utredning, dels har vi kontaktat polisen.

Kommer spelaren fortsatt vara uttagningsbar i landslaget?

– Ja. Vi förhåller oss till det rättssamhälle vi lever i och i det här fallet har vi att göra med flera personer som blivit kränkta. Dels kvinnan som har polisanmält, dels spelaren som också har polisanmält. För oss handlar det om att stötta spelaren och få ett stopp på det hela.

Hur ser du på att sådant här händer?

– Vi har en nolltolerans mot alla former av kränkningar. Och det gäller både för hur vi själva beter oss, men också hur andra beter sig mot oss. I det här fallet har vi som sagt flera offer. Det är både allvarligt och bedrövligt, säger Håkan Sjöstrand.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN