Avslutar landslagskarriären efter näthat

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

FOTBOLL

Först Jimmy Durmaz, sedan Mesut Özil. Och nu Sardar Azmoun.

Den iranske 23-åringen fick utså näthat efter att hans Iran skickats ut ur VM.

Det gör att han nu har valt att avsluta sin landslagskarriär.

Allt kunde ju ha varit så annorlunda om Iran hade satt sin gyllene chans.

I matchens slutskede, i ställningen 1–1 mot Portugal, fick Mehdi Taremi nämligen ett bra avslutsläge inne i straffområdet. Mål där och Iran hade avancerat, i stället för Portugal. Men Taremi missade och Iran slogs ut. Bilder från Iran i efterhand visade ändå hur spelarna hyllades på hemmaplan.

Men alla toner var inte lika glada, speciellt inte när det kommer till alla spelare.

En sådan är stjärnan Sardar Azmoun. Den 23-årige anfallaren fick enligt flera källor utstå hård kritik och hatmeddelanden efter Irans VM-uttåg.

Det gör nu att han väljer att avsluta sin landslagskarriär. Något han säger beror på hur kritiken har påverkat hans mamma.

”Har försatt mig i en svår sits”

– Min mamma hade läkt från svår sjukdom och jag var glad. Dessvärre, på grund av vissa personers ovänlighet, de förolämpningar som jag och mina lagkamrater inte på något sätt förtjänade, har hennes sjukdom blivit allvarlig. Det har försatt mig i en svår sits där jag måste välja den ena eller den andra, och resultatet är att jag väljer min mamma, säger Azmoun enligt BBC.

Azmoun är inte den första spelaren att få utstå denna typ av behandling under detta VM. Det närmaste exemplet hittar vi här i Sverige med Jimmy Durmaz och efter Tysklands uttåg fick även Mesut Özil utstå näthat.

Azmoun är dessutom inte någon spelare i mängden. Azmoun var med sina elva mål Irans bäste målskytt i kvalet och brukar benämnas som ”Irans Messi” för sin talang. Till vardags spelar han för Rubin Kazan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.