”Det kan sitta i huvudet på dem”

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

GELENDZJIK. De svenska spelarna är förberedda på ett straffdrama i åttondelsfinalen. 

Och Schweiz mardrömsfacit talar för Sverige. 

– Jag tror att det kan sitta i huvudet på dem, säger Albin Ekdal. 

På tisdag är det dags för rysarmatchen mot Schweiz i S:t Petersburg. Sverige är förberett på ett tajt möte som mycket väl kan gå till straffar. 

Blir det så kan Sverige ha en fördel. Schweiz har nämligen ett mardrömsfacit när det gäller straffläggningar och har förlorat två av de tre senaste i mästerskap. 

I EM 2016 åkte Schweiz ut i åttondelsfinalen mot Polen efter att storstjärnan Granit Xhaka bränt en straff. Albin Ekdal tror att det kan påverka schweizarna i en eventuell straffläggning mot Sverige. 

– Jag tror att det kan sitta i huvudet på dem, framför allt på dem som ska lägga. Om de har missat tidigare kommer det garanterat dyka upp känslor som "hoppas att jag inte missar igen". Det är ett mentalt spel, säger han och fortsätter: 

– Det är inte foten det handlar om i det ögonblicket, det är skallen. Man kan träna, man kan inte träna med i slutändan handlar det om hur man känner sig.

”De måste slå ut lilla Sverige”

John Guidetti är inne på samma spår. 

– Det handlar om den som kan hålla sin kyla och tro på sig själv och se det som något positivt just då.

Guidetti  lägger också över all press på Schweiz inför rysare. 

– Vi är grova underdogs och det är där vi trivs att vara, säger han och fortsätter:

– De har all press på sig, de är rankade femma i världen och har torskat en på de senaste 25. De är de som måste vinna, de måste slå ut lilla Sverige.

Sveriges trupp till fotbolls-VM i Ryssland 2018 00:51