Smith lämnar Norrköping för Belgien

avAdam Borg

Foto: BILDBYRÅN

Eric Smith lämnar IFK Norrköping efter två säsonger i klubben.

Mittfältaren har skrivit på för den belgiska klubben KAA Gent.

– Vi önskar Eric ett stort lycka till och tackar för hans insatser i IFK Norrköping, säger tränaren Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

IFK Norrköping värvade in Eric Smith från Halmstads BK säsongen 2016. Efter två säsonger i klubben och 43 allsvenska matcher är nu den 21-årige mittfältaren klar för ett nytt äventyr. Mittfälts-talangen är klar för en flytt till den belgiska klubben KAA Gent.

–Vi är stolta att åter igen kunnat utveckla en spelare som tar sig vidare ut i Europa. Vi önskar Eric ett stort lycka till och tackar för hans insatser i IFK Norrköping, säger manager Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

Klar för fyra säsonger

Smith har skrivit på ett fyraårs-kontrakt med den belgiska klubben som slutade fyra i Jupiler League förra säsongen. Klubben har tidigare vann ligan så sent som säsongen 2014-15 och har också två andraplatser i ligan på meritlistan.

Flera svenskar har representerat Gent genom åren. Bland annat gjorde mittbacken Erik Johansson, nu i Köpenhamn, nio ligamatcher för klubben säsongen 2015–16.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM