Sverige till åttondelsfinal – så tar du dig till Ryssland

Sverige är klart för åttondelsfinal och på tisdag möter de Schweiz i Sankt Petersburg.
Men hur gör man om man vill se matchen på plats?

Andrahandssajter på nätet är i full gång med att sälja biljetter till tisdagens match. Men då Fifa har gått ut med att det bara är VM-biljetter som är köpta på deras egna hemsida, fifa.com/tickets, som är giltiga så kan det vara smart att vänta lite.

Under torsdagen kommer nämligen Svenska fotbollförbundet släppa information om biljetter till Sverige-Schweiz. Exakt hur stor kvot med biljetter som SvFF får för de svenska fansen återstår att se.

Det som dock står klart är att det inte är för sent att ta sig till Ryssland i tid till matchen. Men det kan bli en dyr historia.

Vill man vara borta mellan måndag och onsdag nästa vecka, åka direktflyg mellan Stockholm och Sankt Petersburg och bara göra en kort mellanlandning på vägen hem, får man punga ut strax över 12 000 kronor, enligt resesökssajten Momondo.

Kan man tänka sig att göra längre mellanlandningar på både ditresan och på vägen hem kan man dock komma undan med att betala runt 5000 kronor, enligt Momondo.

I vanliga fall behöver man ha ordnat med visum innan man besöker Ryssland som svensk. Har man en VM-biljett behöver man dock inte ett visum. Istället ska man ansöka om ett FAN ID, dels krävs det för att få komma in på matcherna, dels fungerar det som ett inresetillstånd.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.