Emil Forsberg stängs av tre matcher

avErik Karlsson, Fredrik Jönsson, Petra Thorén, Johan Björck

FOTBOLL

Besked i dag:

Emil Forsberg stängs av tre matcher efter det röda kortet i matchen mellan RB Leipzig och Hoffenheim – och har därmed spelat klart för säsongen.

Nu rasar svenskens agent Hasan Cetinkaya mot beslutet.

– Det är politiskt. En fullständig skandal, säger han till Sportbladet.

Det var i matchen mellan RB Leipzig och Hoffenheim som svensken hamnade i en löpduell med Hoffenheims Florian Grillitsch. Svensken hölls fast och träffade tysken i ansiktet med sin arm vilket resulterade i att Forsberg fick syna det röda kortet.

Återfallsförbrytare

Nu bekräftar Bundesliga att Emil Forsberg stängs av i tre matcher för incidenten. Utöver en match automatisk avstängning och en extra match för direkt rött straffas svensken ytterligare med en match avstängning då Forsberg ses som en återfallsförbrytare.

I och med avstängningen har 26-åringen spelat sin sista Bundesliga-match för säsongen.

Nästa match kan kan spela är först 2 juni mot Danmark.

Landslaget: ”Inte bra alls”

Sportbladet träffade under tisdagen landslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren. Han kommenterade nyheten så här:

– Det är inte kul alls att Emil missar de tre sista Bundesligamatcherna. Jag kan tycka det är tråkigt för honom, men framförallt för oss. Jag tror att han hade behövt de tre matcherna. Men nu är det så här och det är bara att göra det bästa av det.

– Emil Forsberg är en fantastisk fotbollsspelare och det här kanske gör att han blir ännu mera sugen då, säger Peter Wettergren.

Forsbergs agent, Hasan Cetinkaya, är rasande på domen.

– Avstängningen är en skandal. Emil blev tacklad och provocerad, han slog inte ens honom ordentligt. Domen är en attack på RB och Emil. Det här skulle aldrig ha hänt en Bayern München-spelare, dundrade Cetinkaya till Bild.

Foto: Jens Meyer / TT / NTB Scanpix

”Aldrig hänt Robben eller Ribery”

För Sportbladet utvecklar han.

– Det här är politiskt, det här är något mot RB Leipzig. Emil drabbas av det som spelare. Han försöker riva sig loss och råkar träffa spelarens bröst. Det är fullständigt skandal, säger Cetinkaya.

Hur känner sig Emil?

– Emil känner sig orättvist behandlad kring den här situationen. Och det förstår jag.

– Hade Arjen Robben eller Franck Ribery varit i en sådan här situation med tre viktiga matcher kvar hade förbundet aldrig gjort på det här viset, säger Cetinkaya.

I går spekulerades det vilt kring om svensken gjort sin sista match i Leipzigtröjan. Detta efter att Forsberg själv publicerat en tweet där han tackar för sig.

Svensken har 17/18 spelat 21 matcher för Leipzig och svarat för två mål och två assist.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30
Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM