Salah historisk – månadens spelare för tredje gången

Foto: PAUL ELLIS / AFP
FOTBOLL

Mohamed Salah har haft en fantastisk debutsäsong i Liverpool.

Nu prisas han för tredje gången som månadens spelare i Premier League – som den första spelaren någonsin.

– Det känns bra att vinna det igen. Vi har haft bra resultat den här månaden och det är egentligen det viktigaste, säger han.

Han gjorde två mål när Liverpool skickade ut Manchester City i Champions League i veckan.

I Premier League har det den här säsongen gått minst lika bra för egyptiern – som återvände till den engelska ligan i somras, efter en sväng i Roma.

I mars mäktade han med sex mål, vilket bidrog till att han i dag prisades som månadens bästa spelare. Det är tredje gången som Salah får priset den här säsongen, och det gör honom historisk då ingen annan lyckats med detta i Premier Leagues historia.

– Det känns bra att vinna det igen. Vi har haft bra resultat den här månaden och det är egentligen det viktigaste, säger han till Premier Leagues sajt.

Chans på målrekordet

Mohamed Salah står för tillfället på 29 ligamål, med fem återstående matcher för Liverpool. Han säger att han har siktet inställt på att slå Premier League-rekordet för antal gjorda mål sett över en 38-matcherssäsong.

Det nuvarande rekordet delar Cristiano Ronaldo, Alan Shearer och Luis Suárez på, då alla har gjort 31 mål på en säsong.

– Jag är väldigt stolt över möjligheten att slå målrekordet i Premier League. Det är mitt mål, jag vill göra mål, jag vill hjälpa laget att vinna, säger han.

– Det är fortfarande fem matcher kvar, jag har en god chans att slå rekordet. Vi får se vad som händer.

Jakten på guldskon – vem vinner 2018? 00:12
ARTIKELN HANDLAR OM