Arsenal och United gör upp – i pingis

FOTBOLL

”Det är fantastiskt”

Foto: AP

Manchester United, Arsenal och Chelsea lämnar fotbollsplanen för att göra upp – vid pingisbordet.

Förre Arsenal-spelaren Nigel Winterburn är en av männen bakom en ny bordtennisturnering som ska hjälpa barn i problem.

– Det är ett fantastiskt initiativ. Du får barnen att komma med lagens färger och spela bordtennis, säger Winterburn enligt AP.

Nej, det är inte Wayne Rooney, Cesc Fabregas och Fernando Torres som ska mötas vid pingisbordet men organisationen bakom turneringen hoppas att stjärnornas dragningskraft ska hjälpa barnen. Premier League-klubbarna ställer upp med sina varumärken och färger till Urban Cup som ska samla barn i problem.

Över 100 000 spelare

– De kanske aldrig har fått möjligheten förut. De kanske inte ens har tänkt på det. Om det bara ger dem lite inspiration att försöka bli en pingisspelare eller hjälper dem i deras utbildning så vore det sensationellt, säger förre Arsenal-spelaren Nigel Winterburn.

Premier League-lagen sponsrar varsitt lag med sex spelare i varje. Totalt har över 100 000 engelska skolbarn fått chansen att spela pingis genom initiativet.

– Det spelar ingen roll om det är golf, tennis eller något annat. Bara det är en sport där du måste använda din egen mentala styrka för att klara utmaning, säger Winterburn.

ARTIKELN HANDLAR OM