”Vi fuskade när vi valde 'Svennis'”

FOTBOLL

Carragher med uppmärksammat uttalande

England ”fuskade” när de hade Sven-Göran Eriksson och när de nu har Fabio Capello som förbundskapten.

Det säger Liverpools Jamie Carragher som kräver ett helengelskt landslag.

– Den bäste doktorn i landet ska vara landslagets läkare och den bäste busschauffören ska köra bussen, sade Carragher på en ledarkonferens på Stamford Bridge.

Det var på torsdagens som Jamie Carragher uttryckte att det är ”fusk” när landslag anlitar utländska förbundskaptener, som England med Sven-Göran Eriksson (2001-2006) och nuvarande managern Fabio Capello från Italien. Uttalandet fick stor uppmärksamhet i engelsk press där bland annat The Guardian, Daily Mail och The Mirror citerade veteranen.

”Har inget emot Eriksson”

Vid ett ledarskapsmöte på fredagen utvecklade 33-åringen sina tankar.

– Jag har inget emot Capello eller Eriksson eller någon annan som kommer i framtiden. Men det ska vara våra bästa mot deras bästa. Om vi är för svaga på vissa områden måste vi utveckla våra spelare, säger Carragher enligt goal.com.

– Den bäste doktorn i landet ska vara landslagets läkare och den bäste busschauffören ska köra bussen.

”Är ett problem för mig”

Carragher ifrågasätter också engelska klubbar som hämtar unga talanger från utlandet för att utveckla dem i sina egna akademier.

– Det är ett problem för mig. Jag tycker att utländska spelare inte borde lämna sina länder innan de är 18 eller 21. Jag tycker att akademierna ska vara för lokala spelare.