”Kan blåsa Mourinho på jobbet för United”

FOTBOLL

Italiensk press efter Peps kontraktsuttalande

Pep Guardiola vill inte skriva på ett längre avtal med Barcelona och enligt italienska Corriere dello Sport vill nu Inter och Manchester United värva spanjoren.

Ett United som Guardiolas ärkerival José Mourinho velat ha och tidigare varit favorit till att få efter legendaren Sir Alex Ferguson.

Pep Guardiola har konsekvent skrivit på ettårskontrakt med Barcelona och i veckan klargjorde 40-åringen att han inte kommer att ändra den policyn efter säsongen.

”Besatt av Guardiola”

– Att vara bunden till ett kontrakt för en längre tid gör mig ängslig och det kan göra att man tappar sin passion, sade spanjoren till spanska tidningen Sport.

Det uppges nu ha väckt intresset hos andra klubbar. Italienska Corriere dello Sport skriver att Inters president Massimo Moratti är mer eller mindre ”besatt” av tanken att få Guardiola till klubben.

United med i jakten

Inter sparkade nyligen Gian Piero Gasperini och ersatte honom med Claudio Ranieri men Moratti påstås alltså se ett annat namn som en mer långsiktig lösning. Men de är inte den enda klubben som är intresserade.

Enligt samma tidning vill även Manchester United nu ha Guardiola. Real Madrids José Mourinho har tidigare pekats ut som Sir Alex Fergusons efterträdare när 69-åringen går i pension men enligt Corriere dello Sport är nu alltså Pep Guardiola favorit.

Det är med andra ord upplagt för en ny tung prestigeseger för Guardiola mot rivalen Mourinho.

ARTIKELN HANDLAR OM