Guldläge för Göteborg – nu hoppas de på Bajen

FOTBOLL

”Ställ er elva man i målgården”

Foto: Linnea Liljegärd jublar efter att ha satt avgörande 3–2 på straff.

GÖTEBORG. En Messi-fint ger Göteborg FC guldläge.

Och nu haglar sms:en till Hammarbyspelarna som möter Malmö i kväll.

– Ställ er elva man i målgården i 90 minuter så löser ni det, hälsar Johanna Almgren, 27.

Göteborg var illa ute mot Kristianstad och låg under med 1–2 en bit in i andra halvlek. Då vände Lisa Ek, 29, matchen på egen hand. Först slog hon säkert in kvitteringen på straff innan hon snurrade upp försvaret på bästa Leo Messi-manér och fixade hemmalagets andra straff.

– Min favoritfint. Dra med sulan och sedan kliva över bollen med andra foten. Sedan är jag skittacksam att Linnea klev fram, säger Lisa Ek om Liljegärds 3–2-mål från elva meter.

Sms:at Hammarby

– Ek visade världsklass i dag och gjorde skillnaden. Hon var magisk, säger motståndarlagets tränare Elisabet Gunnarsdottir.

Trepoängaren innebär att Göteborg FC toppar tabellen två poäng före Tyresö och Malmö. Men vid seger i kväll mot nästjumbon Hammarby på bortaplan går Malmö om.

– Jag har redan skickat flera sms till Hammarbyspelarna. ”Ställ er elva man i målgården i 90 minuter så löser ni det.” Sådana saker skrev jag, säger anfallaren Johanna Almgren, som tror på skrällchans.

’Kan bara förlora’

– Även om de redan har åkt ut tror jag att de hellre vill förstöra för Malmö än att totalskita i det. Så hade jag tänkt. Och jag tror att Hammarby hellre vill att vi ska ta hem guldet, fortsätter hon.

Vad talar för Hammarby?

– De är jobbiga hemma även om de ligger i botten. Malmö är pressade och har varit svajiga. Och mattan på Kanalplan är inte rolig att spela på. Sedan ska vi se till att göra vårt mot Tyresö, säger Johanna Almgren.

Segerskytten Linnea Liljegärd:

– Malmö kan bara förlora guldet medan vi kan spela avslappnat och har allt att vinna.

Kristianstads landslagsmålvakt Hedvig Lindahl vet vilka hon vill se höja bucklan på lördag.

– Göteborg är det bästa laget vi har mött i år och förtjänar guldet.