”Låt Wenger ta över England”

FOTBOLL

Trots Arsenals kris vill Svennis se Wenger som näste förbundskapten

Arsenal gör sin sämsta säsongsinledning på 40 år.

Trots det vill Sven-Göran Eriksson se Arsene Wenger, 61, som Englands näste förbundskapten.

– Folk snackar om att Harry Redknapp är folkets val. Men jag är säker på att FA väljer Wenger om de har möjlighet, säger Svennis, enligt The Sun.

Arsene Wenger har basat över Arsenal sedan 1996, men just nu genomgår han sin tuffaste tid på 15 år. Arsenal ligger efter sju omgångar på 15:e plats med bara sju inspelade poäng.

Men när Englands förre förbundskapten Sven-Göran Eriksson får frågan om vem som borde ta över som förbundskapten efter Fabio Capello nämner han Arsene Wenger som sitt förstaval.

– Arsene Wenger kan anpassa sig till allting, han lever för fotbollen och sin familj. Man ser hur mycket varje match betyder för honom. Men man ser det även när det är stora mästerskap som EM och VM, då jobbar han för fransk tv, så att han inte missar någonting. Det är hans semester!

Nationalitet oväsentligt

För Svennis spelar det ingen roll vilket land som Englands näste förbundskapten kommer ifrån.

– Oavsett vilken nationalitet du har blir det tufft om du inte når semifinal i ett stort mästerskap. Kvartsfinal är inte nog bra, säger Svennis, som av egen erfarenhet vet hur de brittiska tabloiderna slipar knivarna när England åker ur.

Fabio Capello har varit förbundskapten sedan 2008 och har aviserat att han lämnar sin post efter EM nästa sommar. England toppar kvalgrupp E och är klart för EM om man tar en poäng i fredagens bortamatch mot Montenegro.

ARTIKELN HANDLAR OM