Guardiola: Låt mig få lita på dessa spelare

FOTBOLL

Mittbackskris i Barcelona inför returmötet

Barça kollapsade i slutskedet och har mittbackskris inför returen.

Men tränaren Pep Guardiola var i natt inte speciellt orolig:

– Låt mig få lita på dessa spelare. De har visat så många gånger, under så lång tid, att de kan fixa det.

Foto: Dani Alves gick omkull några gånger mot Arsenal, något som Gael Clichy inte gillade. Men nu gäller det för Barcelona att stå upp bättre i returen hemma på Camp Nou om tre veckor.

Guardiola såg annars ut som att han precis hade blivit rånad när han lommade ut från Emirates. Det hade han på sätt och vis också.

Barcelonas avancemang såg ut att vara inlåst i ett bankvalv när Arsenal hittade nyckeln och vände på sex minuter.

”Det känns surt”

– Jag tycker att vi mer eller mindre kontrollerade matchen. Vi spelade bättre än mot Stuttgart, men fick sämre resultat. Det känns surt, säger Pep Guardiola.

– De tog tillvara på sina lägen, medan vi brände oräkneliga chanser. Vi är besvikna och vet att kvällens resultat försvårar returen, säger spelgeniet Xavi.

2–1 till Arsenal innebär att Barça måste vinna returen på Camp Nou den 8 mars. Då tvingas Guardiola klara sig utan försvarskuggen Gerard Pique, som är avstängd efter att ha dragit på sig ett gult kort i en duell med Cesc Fabregas.

Nytt mittlås

Eftersom Carles Puyol fortfarande plågas av en knäskada är det troligt att Eric Abidal och Gabriel Milito bildar mittlås i returen.

– Ja, vi förlorade. Men vi har fortfarande returen kvar. Vi behöver bara skapa lika många chanser som i kväll på Camp Nou och sätta dem. Vi reser oss och går vidare, säger Guardiola som litar helt och fullt på sitt manskap.

Högerbacken Dani Alves:

– Vi måste vara superpositiva. Det här är långt ifrån avgjort.

ARTIKELN HANDLAR OM