”Grym showare”

Mutumba hyllades efter comebacken

Frågan var hur AIK:s anfall skulle klara sig utan Teteh och Mohamed Bangura.

Svaret blev: alldeles utmärkt. Ersättaren Admir Catovic gjorde två mål i 5-1-segern över Mariehamn.

– Nu har jag gjort det svårare för tränaren att välja, sa Catovic.

AIK:s båda ordinarie anfallare, Teteh Bangura och Mohamed Bangura, var borta på landslagsuppdrag med Sierra Leone.

Ersättarna i genrepet inför allsvenskan mot Mariehamn, Admir Catovic och Viktor Lundberg, visade dock att de gulsvarta fansen inte behöver oroa sig, för redan efter tolv minuter hade Catovic gett AIK ledningen efter att ha slagit in sin egen retur.

– Det var Martins (Mutumba) vanliga show på kanten och sen hinner jag inte ens kolla när jag får mitt andra läge, sa Catovic.

Mutumba från start

Frågan är nu om Catovic, som gjorde ett mål till och även stod för en assist, kan ha gett tränaren Andreas Alm huvudbry inför laguttagningen.

– Det får du fråga honom, men jag har i alla fall gett tränaren lite mer alternativ. Jag har gjort en helt okej försäsong (fyra mål) och det är första gången på länge jag har fått vara skadefri, berättade Catovic vars anfallskollega Victor Lundberg också lyckades göra ett mål.

Ett annat glädjeämne för AIK var att Martin Mutumba spelade från start.

”Martin är grym”

Mutumba hämtades in inför säsongen efter en misslyckad sejour i ungerska Videoton och formen var inte den bästa trots att han blev målskytt i en match med Väsby United i veckan.

– Jag har kört med fysiologen två eller tre gånger varje vecka, som man måste göra i min situation. Jag har tränat fotboll också, men jag har kört mer kondition än de andra spelarna, sa Mutumba till Sportbladet inför matchen.

Men någon ringrost syntes inte och Mutumba lovordades av tvåmålsskytten Admir Catovic.

– Martin är grym, jag får min spelglädje från honom. Han är en grym showare.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.