Wanderson öppnar för en fortsättning i Gais

FOTBOLL

”Skönt att komma hem”

GÖTEBORG. Med Wanderson, 25, i laget fram till augusti bör Gais ta omkring 25 poäng och ett stort steg mot nytt kontrakt.

Men det kan bli ännu bättre – med brassen i grönsvart säsongen ut.

– Min flickvän vill föda vårt barn i Sverige. Jag kanske stannar hela året, säger han.

Foto: Wanderson är öppen med att han gärna fortsätter i Gais i stället för att åka tillbaka till Saudiarabien.

Ett 20-tal personer sitter och tittar när ”Makrillarna” tränar på Gaisgårdens konstgräs.

Och, faktiskt, det går ett sus genom den lilla publiken när Wanderson do Carmo Carneiro distinkt placerar ett distansskott med mäktig överskruv i nättaket bakom reservmålvakten Henri Sillanpää.

– Jag tycker att han har blivit bättre. Det var viktigt för Wanderson att komma ut och se lite hur det är, att få en liten motgång. Nu vet han vad som krävs. Hans touch har blivit ett snäpp bättre och han har mognat som person, säger Gais-tränaren Alexander Axén.

”Känner ingen press”

I slutet av juli förra året blev Wanderson klar för Al Ahli. Där har det blivit begränsat med speltid när det saudiska laget haft för många utländska spelare i truppen.

Gais lånar brassen till och med 1 augusti.

Statistiskt är det lätt att se vad det innebär.

Med Wanderson i 15 matcher 2010 tog Gais 1,40 poäng/match. Utan honom 0,73 poäng i snitt.

Känner du pressen på dig att hjälpa Gais?

– Nej, tvärtom. Jag är lycklig att vara här. Jag känner ingen press. Det finns ingen anledning att det inte skulle fungera. Så länge jag känner tränarens och fansens stöd så är det ingen press på mig.

Orkar du spela 90 minuter mot Trelleborg?

– Det får tränaren avgöra... Jag vill spela 90 minuter, men blir det en fysiskt hård match kanske jag inte orkar fullt ut.

Flickvännen väntar barn

I sommar ska han bli pappa. Flickvännen Samara väntar parets första barn.

– Det blir en flicka, som ska heta Sofia, säger Wanderson stolt.

Var ska hon födas?

– Samara vill att hon ska födas i Sverige, hon tycker det känns bättre. Om jag stannar här hela året är det mest naturligt.

Han försöker inte dölja att han trivs bättre i Sverige än i Saudiarabien.

– Det är ett annat liv. Alla kvinnor måste gå klädda i hela dräkter, de får inte gå ut. Samtidigt är fotbollen mitt yrke och det finns andra brasilianska familjer som vi umgås med. Det är en bra liga. I de fyra sista matcherna jag spelade tycker jag att det gick bättre.

Vill du återvända till Saudiarabien?

– Jag vet inte. Jag har kontrakt, men vi får se. Jag kanske stannar, jag kanske åker tillbaka. Det var skönt att komma hem till Sverige och Göteborg. Här har jag mina vänner, jag vet var jag kan gå.

ARTIKELN HANDLAR OM

GAIS