Mardrömslottningen

Kroatiska Dinamo Zagreb står mellan MFF och miljonerna

Malmö FF är två matcher från spel i Champions League och därmed intäkter på minst omkring 100 miljoner kronor.

Mellan skåningarna och miljonerna står nu bara ett lag: Dinamo Zagreb.

En mardrömslottning för MFF.

– Jag blir inte skiträdd av att möta dem. Vi har fortfarande jättestor chans att ta oss till den stora drömmen, säger Jiloan Hamad till Sportbladet.

Playoff-spelet till Champions League lottades på fredagen och bland bollarna fanns Malmö FF och danska FC Köpenhamn. Ett drömderby för skåningarna som skulle innebära en fotbollsfest och ett prestigemöte med gamle tränaren Roland Nilsson. Men det blev ingen drömlottning.

Tuff lottning

Istället väntar kroatiska Dinamo Zagreb för MFF. En tung lottning för de svenska mästarna då kroaterna sågs som den kanske svåraste motståndaren, tillsammans med FCK, som MFF kunde lottas mot.

– Jag blir inte skiträdd av att möta dem. Vi har fortfarande jättestor chans att ta oss till den stora drömmen. När vi är så här nära kommer vi kriga, springa tills vi inte orkar mer och göra allt för att gå vidare. Det kan vara ett minne för livet att ta oss till Champions League. Det är pojkdrömmen så vi kommer göra allt, säger Jiloan Hamad till Sportbladet.

Vad vet du om Dinamo?

– Inte mycket. Jag har aldrig sett dem spela men vet att de hade ett bra lag för ett par år sedan. De hade väl Niko Kranjcar och Luka Modric (båda Tottenham) men alla har blivit köpta. Jag tror att så fort de har en bra spelare blir han köpt men de måste ändå ha en bra trupp fortfarande. Men jag har faktiskt ingen koll på vem deras stjärna är.

De andra lagen som MFF kunde ha fått möta var, utöver Dinamo och FCK, vitryska Bate Borisov, cypriotiska Apoel Nicosia och israeliska Maccabi Haifa.

”Hade valt Apoel”

– Jag hade nog valt det cypriotiska laget. Men de var också i CL för två år sedan så det är svårt att säga. De här klubbarna, som BATE också, har mycket pengar så man vet aldrig. De kan ha värvat massor och bara satsat på Europa. Vi hör bara deras namn men de kan vara hur bra som helst, säger Hamad.

Malmö inleder dubbelmötet på bortaplan den 16 eller 17 augusti och den avgörande matchen blir därmed hemma en vecka senare. En tuff uppgift för skåningarna mot Dinamo som bland annat har förre AIK:aren Walid Atta, för tillfället skadad, i truppen.

– Balkan-lagen är alltid svåra att möta borta. Men vi börjar borta så det är bara att göra om det vi gjorde mot Glasgow.

För FCK blir det dubbelmöte med tjeckiska Viktoria Plazen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN