Premier League

Seger för Liverpool i ligagenrepet

Av: 

Filip Magnusson

FOTBOLL

Carroll och Kuyt målskyttar

Liverpool gjorde ett fullt godkänt genrep då man besegrade spanska ligatrean Valencia med 2-0 på Anfield.

Andy Carrol gjorde 1-0 redan efter sex minuter, i blott hans andra avslut i matchen, och inbytte Dirk Kuyt satte tvåan i slutet av matchen. Det var ingen klang- och jubel-föreställning i 90 minuter men Liverpool visade under stunder upp ett väldigt bra anfallsspel. Nyförvärven Stewart Downing, Charlie Adam och Jordan Henderson återfanns alla i Liverpools startelva.

– Det är alltid spännande för supportrarna med nya spelare, men det är spännande även för spelarna i laget. Nyförvärven ger alla ett lyft. Nytillskotten har varit jättebra för stämningen i omklädningsrummet och för dem som håller på oss, sade Kenny Dalglish efter matchen.

Liverpool-managern underströk att hans lag kan bli bättre längre fram.

– Vi hoppas att vi kan bli bättre, men det här var en bra start för oss.

Möter Sunderland i premiären

Dalglish tvingades dessvärre också inse att klubben har spelare som dras med skador. Och landslagsbacken Glen Johnson tvingades utgå tidigt.

– Vi är där vi vill vara med de flesta av våra spelare. Vi hade gärna varit utan landskamperna i veckan, men vi får helt enkelt leva med det och hoppas att ingen kommer tillbaka skadad, sade Kenny Dalglish.

Ett skönt genrep hur som helst för Kenny Dalglish och Liverpool som möter Sunderland i Premier League-premiären nästa helg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League