Ranegie hjälte – med nageltrång

FOTBOLL

Trotsade smärtan och slog till med hat trick: ’Jävligt ont’

Foto: ’Jag ska ha fem plus’ BK Häckens Mattias Ranegie gjorde succé i 5–1-segern mot Syrianska. Trots att han hade nageltrång svarade göteborgaren för ett hattrick.

Smärtan dök upp när han knöt på sig skorna.

Men Mattias Ranegie trotsade den blixtrande värken i tån och gjorde tre mål innan han linkade av.

– Det blev bara värre och värre under matchen och gjorde jävligt ont i slutet, säger han.

På planen såg alla vad som pågick. Mattias Ranegie sprang två gånger igenom Syrianskas backlinje och placerade in bollen. En gång fick han den till skänks och avslutade lika effektivt.

Det få förstod var hur han mådde på planen. Hur smärtan från nageltrången växte hela tiden och till slut gjorde det olidligt.

”De var inte så bra”

– När jag satte på fotbollsskorna och trampade i från blev det ett sådant tryck på naglarna. Jag fick jävligt ont i dag, säger Ranegie och fortsätter:

– Jag vet inte om det har att göra med att skorna inte var tillräckligt mjuka.

Du signalerade för byte efter en timme. Varför fick du inte gå av?

– De kanske inte visste vem de skulle slänga in.

Efter storsegern och hattricket har Ranegie ont i den tejpade tån och knäet. Han gläds åt sina mål, men tackar Syrianskas darriga backlinje för bjudningarna.

”De var inte så bra”

– De var inte så bra i dag. Jag tycker inte de var så synkade där bak. Jag straffade dem bra för det. Det ska inte vara så lätt att göra tre mål. Man ska inte kunna göra hattrick i allsvenskan. Det är bara att tacka och ta emot, säger han.

Vad menar du med ”man ska inte kunna göra hat trick i allsvenskan”?

– Att de borde ha bättre koll. De borde göra det svårare för mig. Jag ska inte få springa igenom på det sättet. Men jag tar inte i från mig själv någonting egentligen. Jag gör det bra.

Du får fem plus i tidningen.

– Ja, det ska jag ha också.

ARTIKELN HANDLAR OM